U Sinju na gradskom trgu održana radionica "Sigurno u školu s HAKO-om 2022“

Dana 14.rujna 2022. u vremenu od 09,00-11,00 sati u gradu Sinju na gradskom trgu „dr. Franjo Tuđman“  u organizaciji Hrvatskog autokluba odnosno AK „Dalmacija“ Sinj te u suorganizaciji s Udrugom “Kultura u prometu“,  održana je radionica (simulacija prometa sa semaforima, djecom biciklistima, djecom pješacima iz I. razreda osnovne škole i dječjih vrtića pod nazivom  a na kojoj su uz učenike i nastavnike Osnovnih škola „Fra Pavao Vučković“ i OŠ „Marka Marulića“ sudjelovali djelatnici PP Sinj te Ured načelnika Policijske uprave uz korištenje mobilnog preventivnog centra policije.
Po dolasku učeničkih grupa (razreda) na trg učenicima je ispred mobilnog preventivnog centra policije održana je kratka edukacija od strane pomoćnika načelnika za promet PP Sinj Duška Ugrina i policijske službenice za prevenciju u cestovnom prometu Marije Čačija te djelatnika Ureda načelnika, nakon koje su djeci uručeni prigodni informativni materijali vezani za sigurnost i samozaštitno ponašanje bicklista u prometu.
Sudionici radionice su nakon edukacije u simuliranoj prometnoj situaciji (ulica sa semaforima, pješačkim prijelazima) pravilno prelazili kolnik na mjestu gdje postoji semafor za pješake te pravilno vozili bicikle u simuliranoj gradskoj ulici.
 
 

Stranica