Tijekom derbija policija privela 19 navijača

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Hajduk/Publikacija2.jpg
  • Slika

Utakmicu je s tribina pratilo 13408 gledatelja, od čega oko 50 gostujućih navijača

Foto: MUP

U srijedu, 14. rujna s početkom u 16:30 sati na gradskom stadionu Poljud odigrana je ranije odgođena nogometna utakmica 2. kola SuperSport HNL-a između HNK Hajduk Split i HNK Rijeka, a koja je prethodno proglašena utakmicom visokog rizika. Utakmicu je s tribina pratilo 13408 gledatelja, od čega oko 50 gostujućih navijača.

Ravnateljstvo policije je kroz uspostavljeni Stožer za osiguranje utakmica visokog rizika poduzelo sve mjere i radnje predviđene Protokolom o sigurnosti na utakmicama visokog rizika te koordiniralo svim sigurnosnim pripremama oko osiguranja i postupanjima policije na području više policijskih uprava.

Prije početka nogometne utakmice, tijekom organiziranog prihvata i pregleda gostujućih navijača na području Dugopolja, policijski su službenici u kombi vozilu pronašli 43 armaturne šipke i preklopni nož. Iz opisanog razloga u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje je privedeno osam gostujućih navijača te je detaljno pretraženo kombi vozilo kojim su se koristili. 

Prije, za vrijeme i nakon održavanja nogometne utakmice ukupno je privedeno 19 osoba, 8 gostujućih navijača (događaja na Dugopolju) i 11 domaćih navijača (šestorica zbog posjedovanja pirotehnike koju su policijski službenici pronašli tijekom pregleda osoba prilikom ulaza na stadion, četvorica zbog alkoholiziranosti i jedan domaći navijač zbog vrijeđanja policijskih službenika).

Osim naprijed opisanog događaja prije, za vrijeme i nakon održavanja nogometne utakmice nisu zabilježena druga značajnija narušavanja javnog reda i mira. U provedbi mjera osiguranja sudjelovali su, uz veći angažman, svi rodovi policije - posebice intervencijske postrojbe interventne i specijalne policije te temeljne i prometne policije.

Utakmica je završila u 18:25 sati, nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja i preprata gostujućih navijača na područje Rijeke koja je protekla bez postupanja policijskih službenika.

Zahvaljujemo svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli sigurnosti posjetitelja na ovom susretu.

Stranica