POZIV ROADPOL-ovi Dani sigurnosti u prometu #NetkoTeČeka

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Kontrola prometa/kio.jpg
U sklopu aktivnosti ROADPOOL i obilježavanja Europskog dan bez poginulih osoba u cestovnom prometu,  u srijedu 21. rujna 2022.g.,  Policijska uprava splitsko-dalmatinska u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom provest će preventivno-represivnu  akciju u prometu  naziva   #NetkoTeČeka.
Cilj je smanjiti broj poginulih u prometu na nulu, barem na jedan dan - dan u kojem nitko neće poginuti na europskim cestama i radi toga će policijski službenici sutra na području cijele Splitsko-dalmatinske županije nadzirati i kontrolirati sudionike u prometu.

Preventivna aktivnost naziva   #NetkoTeČeka  je inicijativa koja je krenula iz Imotskog nakon tragičnog  stradavanja dvojice 16-godišnjaka 31.listopada 2019.godine u mjestu Runovići,  a uskoro se akciji priključila Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Podršku su nam do sada pružile poznate osobe iz društvenog i javnog života i to: pjevač Joško Čagalj-Jole i poznati kuhar  Ivan Pažanin, a ove godine promotorica akcije je pjevačica Lidija Bačić.



Jedan od ciljeva ove akcije je i edukacija sudionika u prometu,  a posebno smo usmjereni na edukaciju mladih vozača
Najčešći uzroci prometnih nesreća s najtežim posljedicama su neprilagođena brzina i vožnja pod utjecajem alkohola. Uz provođenje redovnih akcija nadzora i kontrole prometa, te sankcioniranje počinitelja prekršaja, želimo kroz ovakve aktivnosti  kontinuirano educirati vozače i ostale sudionike, te ukazivati na potrebu  i obvezu poštivanja prometnih pravila i zakona i na taj način podizati razinu prometne kulture.

Apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila, da ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, te  da prilagode brzinu svojih vozila uvjetima i stanju na cestama, kako bi na taj način utjecali na povećanje vlastite sigurnosti, ali i sigurnosti svih sudionika u prometu.
Sutra, tijekom akcije, nagraditi ćemo zaustavljene vozače. Akciji će se priključiti i  načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić i zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić koji će uručiti nagrade savjesnim vozačima. Načelnik Marendić i zamjenik župana Šošić biti će i na raspolaganju za izjave medijima u 12:00 sati na platou kod Poljuda, križanje ulica Sedam kaštela i VIII Mediteranskih igara



Više o ROADPOL- Dani sigurnosti u prometu možete pročitati na linku: https://splitsko-dalmatinska-policija.gov.hr/vijesti/roadpol-ovi-dani-sigurnosti-u-prometu-16-22-rujna/39094
Pozivamo Vas da svojim sudjelovanjem i medijskim izvješćivanjem, pružite potporu ovoj akciji Dani sigurnosti u prometu i #NetkoTeČeka.
 

Stranica