Muškarac kazneno prijavljen zbog izazivanja požara u kojima je uništeno i oštećeno 100 kontejnera na području Splita

Slika /PU_SD/Slike/PU SD 313.jpg

Nakon dovršenog istraživanja 34-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Jučer ujutro nakon što su  od 05:10 sata do 05:25 sata zaprimljene tri dojave kako je na području Splita, na tri različita mjesta došlo do požara na ukupno šest plastičnih kontejnera, policijski službenici su izašli na mjesto događaja i započeli intenzivno kriminalističko istraživanje. Žurno su poduzete mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta i pronalaska počinitelja. Policijski službenici Druge policijske postaje su  već tijekom jutra utvrdili identitet osobe koja se dovodila u vezu s podmetanjem požara na kontejnerima  i tijekom dana u službene prostorije doveden je muškarac za kojeg je postojala sumnja da je povezan s opisnim događajima.
Danas je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim muškarcem i utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je jučer ujutro, 29.srpnja 2021.godine,   izazvao požar na plastičnim kontejnerima u Gupčevoj, Osječkoj i Kranjčevićevoj ulici u Splitu, te je na taj način uništeno šest plastičnih kontejnera i oštećeno jedno osobno vozilo.
Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i postojanje osnovane sumnje da je 34-godišnjak od prosinca 2020.godine do 28.srpnja 2021.godine na području Splita,  ostvario obilježja većeg broja kaznenih djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i Oštećenja tuđe stvari na način da je izazvao požare u kojima je uništeno i oštećeno ukupno 100 kontejnera. Kao posljedica izbijanja požara na kontejnerima u događajima je ukupno oštećeno i 17 osobnih vozila, te jedan motocikl.
 

Stranica