Mobilni preventivni centar policije u kampanji „Manje oružja, manje tragedija“

  • Slika /PU_SD/PU_SD/oružje 1.jpg
  • Slika
  • Slika

Kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ predstavljena na području Vrgorca, Sinaj, Imotskog i Solina.

Nakon predstavljanja modernizirane kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ aktivnosti su uz poštivanje epidemioloških mjera nastavljene na terenu kroz angažman mobilnog preventivnog centra. Policijski službenici Odjela prevencije, uz asistenciju specijaliziranim službenicama PEZ-a te sudjelovanje kontakt policajaca boravili su na području Vrgorca, Sinaj , Imotskog i Solina sa ciljem informiranja i savjetovanja građana po problematici oružja te sa ciljem pozivanja građana koji nedozvoljeno posjeduju oružje da isto prijave policiji. Korišteni su novi alati iz kampanje u tehničkoj izvedbi mobilnog centra, osigurana je vidljivost i dostupnost, kontakt sa građanima i medijima te aktivni razgovor i o drugim temama sigurnosti.
U dva slučaj građani su osobnim dolaskom predali  streljivo i dijelove naoružanja bez obzira na upozorenja da se isto ne radi  iz sigurnosnih razloga i da se izuzimanje obavlja od strane policijskih službenika u civilnom vozilu, uz zagarantiranu anonimnost bez sankcija.
Aktivnost će biti nastavljena i na drugim područjima Policijske uprave uz daljnje korištenje novih inovativnih modela informiranja i savjetovanja građana sa porukom građanima da nazovu policiju na 192 radi predaje ilegalnog oružja bez sankcija i na taj način svoje okružje življenja učine sigurnijim. 

Stranica