Akcija u prometu #NetkoTeČeka.

Slika /PU_SD/Slike/Netko te čeka.jpg
U sklopu aktivnosti ROADPOOL i obilježavanja Europskog dan bez poginulih osoba u cestovnom prometu u utorak 21. rujna 2021. Policijska uprava splitsko-dalmatinske u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom  županijom provest će preventivno-represivnu  akciju u prometu  naziva   #NetkoTeČeka.
Akcija   #NetkoTeČeka  započela je na području Imotskog nakon tragičnog  stradavanja dvojice 16-godišnjaka 31.10.2019.godine u mjestu Runovići kraj Imotskog nakon čega se ovoj inicijativi uključila Policijska uprava splitsko-dalmatinska.
Ovoj akciji u prometu odazvale su se  poznate osobe iz društvenog i javnog života i to: pjevač Joško Čagalj-Jole i poznati kuhar  Ivan Pažanin koji su  odlučili  akciju podržati izradom videospota, a pjevač Joško Čagalj- Jole će sutra na jednoj od lokacija prilikom kontrole prometa, zajedno s policijskim službenicima vozačima dijeliti promotivni materijal s logom akcije #NetkoTeČeka.
Cilj ove akcije je educirati sudionike u prometu,  posebno mlade vozače kako do prometnih nesreća s najtežim posljedicama dolazi najčešće zbog neprilagođene brzine i vožnje pod utjecajem alkohola, ukazivati na obvezu poštivanja prometnih pravila i zakona,  te i na taj način kontinuirano podizati razinu prometne kulture i  utjecati na stanje sigurnosti u prometu. 
Apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila, da ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, te  da prilagode brzinu svojih vozila uvjetima i stanju na cestama, kako bi na taj način utjecali na povećanje vlastite sigurnosti, ali i sigurnosti svih sudionika u prometu.
Pozivamo Vas da na službenoj internet stranici Policijske uprave splitsko dalmatinske pogledate videospotove promotora.

Stranica