Učenici Osnovne škole "Stjepan Radić" posjetili Postaju granične policije Imotski

Policijski službenici educirali učenike o važnosti prometnih pravila, pokazali opremu i tehniku, te predstavili rad sa službenim policijskim psom. Suradnja s lokalnim školama nastavlja se kroz buduće posjete i edukacije.

FOTO: PU splitsko-dalmatinska
 

U utorak, 16. listopada 2024. godine, učenici drugih i trećih razreda Osnovne škole "Stjepan Radić" iz Imotskog, u pratnji svojih profesora i odgajatelja, posjetili su Postaju granične policije Imotski. Tijekom ovog edukativnog posjeta, djeca su imala priliku postavljati brojna pitanja policijskim službenicima, koji su im rado odgovarali te ih upoznali s tehnikom i opremom koju policija koristi u svakodnevnom radu, osobito prilikom nadzora prometa.

U sklopu druženja, učenici su razgledali policijska vozila, motocikl te uživali u prezentaciji rada sa službenim policijskim psom. Posebna pažnja posvećena je sigurnosti u prometu, gdje su policijski službenici djecu podsjetili na važnost poštivanja prometnih pravila, a poseban naglasak stavljen je na pravilno korištenje romobila.

Ovaj posjet bio je izuzetno uspješan, a djeca su pokazala veliko zanimanje za rad policije te uživala u interakciji s našim službenicima. Raduje nas uspješna suradnja te ćemo nastaviti s organizacijom ovakvih posjeta i edukacija za sve škole na području Postaje granične policije Imotski.



Stranica