Trogir: Vozač nakon odbijanja testiranja na droge, pružao aktivni otpor, odbijao izaći iz vozila, vrijeđao policajce

FOTO: ilustracija

Jutros, oko 01 sat policijski službenici Policijske postaje Trogir zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 32-godišnjak koji je odbio podvrgnuti se testiranju na prisutnost droga u organizmu odnosno liječničkom pregledu.

Tijekom postupanja vrijeđao je policijske službenike i narušavao je javni red i mir. Policijski službenik mu je izdao naredbu da prestane s opisanim ponašanjem ali on se oglušio. Također, odbio je izaći iz vozila i čitavo vrijeme tijekom postupanja policijskih službenika se iracionalno ponašao, remetio javni red i mir glasnim paljenjem muzike s radija i upalio je vozilo.

Kao potpora na mjesto događaja stigli su djelatnici Jedinice specijalne i interventne policije koji su mu izdali naredbu da ugasi vozilo i iz njega izađe. Muškarac je opet odbio iz istog izaći uhvativši se rukama za volan, ubacio je u brzinu u namjeri da pokrene vozilo, nakon čega su na njim uporabljena sredstva prisile, a jedan od policajaca je ugasio vozilo.

Muškarac je tijekom postupanja policijskih službenika pružao aktivni otpor udarajući ih rukama i nogama. U cilju savladavanja otpora nad njim su uporabljena sredstva prisile- tjelesna snaga, sprej s nadražujućom tvari i stavljena su mu sredstva za vezivanje. 

Muškarac je doveden u službene prostorije gdje je nastavio s iracionalnim ponašanjem ometajući i djelatnike medicinske pomoći u poslu te je odbijao liječničku pomoć. Nije imao bilo kakve vidljive ozlijede i smješten je u prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega će nad njim biti provedeno istraživanje.

Stranica