Isključeno iz prometa 30 alkoholiziranih vozača

Kontinuirano provođenje intenzivnih akcija iz domene sigurnosti prometa na cestama

FOTO: Ilustracija

Jučer na području Policijske uprave splitsko- dalmatinske policijski službenici nastavili su provedbu aktivnosti intenzivne kontrole prometa u cilju povećanja sigurnosti, ali i u cilju sankcioniranja ponavljača najtežih prometnih prekršaja koji svojim neodgovornim ponašanjem i upornim kršenjem zakona ugrožavaju sigurnost ostalih sudionika u prometu.
 
Na području Splita, Kaštela i Sinja tijekom noći sankcionirano je 80 prometnih prekršaja od kojih se 30 odnosi na zatjecanje vozača  pod utjecajem alkohola koji su isključeni iz prometa i izrečena im je zabrana upravljanja vozilom. Najveća izmjerena koncentracija alkohola bila je 2,11 g/kg, a kod šest vozača su izmjerene koncentracije veće od 1,50 g/kg. Dovedeni su u prostorije policije i smješteni do otrježnjenja.
 
Također, u devet slučajeva vozači su odbili ponuđeno testiranje na droge i u tri slučaja je pronađena manja količina droge.
 
Jutros,  01:25 sati  u Splitu zaustavljeno je vozilo kojim je upravljao 24-godišnjak. Alkotestiran je i izmjerena mu je koncentracija od 0,78 g/kg. Isključen je iz prometa prekršajno sankcioniran i izdana mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana. Međutim, nakon samo pola sata ponovno je zaustavljen u Kaštel Gomilici jer je unatoč izrečenoj mjeri zabrane upravljanja vozilom ponovno upravljao vozilom. Doveden je u službene prostorije i zadržan zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje prekršaja iz čl. 289.st.4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i danas tijekom dana bit će priveden na općinski prekršajni sud.
 
Također, danas će na sud biti odveden i vozač koji je sinoć u ponoć zaustavljen na području Kaštel Novog a izmjerena mu je koncentracija od alkohola u organizmu od 1,62 g/kg.
 
Policijski službenici nastavit će provoditi kontrole prometa posebno tijekom idućeg vikenda. Još jednom apeliramo na sve sudionike u prometu, a posebno vozače da poštuju prometna pravila, da nakon konzumiranja alkohola ne sjedaju za upravljač vozila, da budu savjesni i dogovorni.
 

Stranica