Gradonačelnik Puljak uručio medalje najboljim splitskim policajcima

Četitamo kolegama na nagradi i primljenom priznanju!

FOTO: Grad Split

Gradonačelnik Grada Splita gospodin Ivica Puljak danas je dodijelio javno priznanje „Medalju Grada Splita“ trojici policijskih službenika Mladenu Lažeta iz Prve policijske postaje Split, Stipi Sabljiću iz Druge policijske postaje Split i Jošku Mačina iz Postaje prometne policije Split, a povodom obilježavanja Dana policije i blagdana svetog Mihovila.

Policijski službenici iz splitskih policijskih postaja djelatnici su s bogatim dugogodišnjim radnim iskustvom. Policajci Mladen Lažeta i Stipe Sabljić kontakt su policajci i obzirom na broj godina provedenih u službi poznaju Split i njegove građane rekli bi „kao svoj džep“ i prepoznatljivi su građanima. Policajac Joško Mačina kao vođa očevide ekipe u dugogodišnjem radu s građanima, sudionicima u prometu, počiniteljima nesreća, ali i oštećenima stekao je neprocjenjivo iskustvo kojeg svakodnevno koristi, ali i proživio teške trenutke posebno u nesrećama u kojima su nažalost smrtno stradale osobe. Poslove obavlja i u Gradu Splitu, ali i u ostalim mjestima gdje se proteže nadležnost prometne postaje.
 
Nagrada Grada Splita je priznanje dobrog rada u interesu građana, ali i nagrada za dugogodišnji službu i rad na području Splita. Svakako je velika čast dobiti nagradu grada u kojoj si proveo većinu radnog staža posebno u policiji.
 
Uz nagrađene policijske službenike i gradonačelnika Ivicu Puljka i njegove suradnike, na svečanosti uručenja bili su načelnik PU splitsko- dalmatinske Marko Srdarević, načelnici policijskih postaja Hrvoje Boban, Milan Draženović i Siniša Mihanović, Paško Ugrina voditelj poslova prevencije i Antonela Lolić, voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću.
 
Gradonačelnik Ivica Puljak u svom obraćanju naveo da mu je drago što je danas ugostio policijske službenike koji će dobiti nagradu Grada Splita. Naveo je kako je suradnja policije i Grada Splita na odličnom nivou, a uvijek možemo i moramo raditi više za dobrobit građana. „Vidljivi ste na terenu i jasno je svima da je Split siguran grad, a to je vaša zasluga. Na kraju želim vam zahvaliti što čuvate naš grad“ rekao je gradonačelnik Ivica Puljak.   
 
Načelnik Marko Srdarević zahvalio je gradonačelniku što nastavlja jako lijepu tradiciju nagrađivanja policijskih službenika. Naveo je da je ova nagrada važna nagrađenim policajcima, ali i njihovim rukovoditeljima jer je to priznanje za dobar i kvalitetan rad. Načelnik je istakao da je ova služba senzibilizirana za probleme građana koji uvijek mogu računati na pomoć policije. „U svakodnevnom radu trudimo se biti prisutni na terenu, kao što smo bili u tijekom ljeta u centru Splita. Intenzivno radimo po problematici sigurnosti u prometu, posebno smo usmjereni na ponavljače prekršaja, one koji svojim ponašanjem ugrožavaju druge i to ćemo nastaviti raditi i dalje“, na kraju je naveo načelnik Srdarević
 
  • MLADEN LAŽETA, djelatnik Prve policijske postaje Split u osobnom zvanju viši policijski narednik raspoređen na radnom mjestu kontakt policajca na području užeg centra grada. Kroz poslove kontakt policajca svakodnevno kontaktira s građanima i radi na rješavanju problema.
  • STIPE SABLJIĆ, djelatnik Druge policijske postaje Split u zvanju policijski narednik, raspoređen na radnom mjestu kontakt policajaca. Dodjeljuje mu se ''Medalja grada Splita'' za provedbu aktivnosti nacionalnih preventivnih projekata MUP-a te za angažman na kontakt području u rješavanju problema građana te u suradnji s vanjskim institucijama.
  • JOŠKO MAČINA, djelatnik Postaje prometne policije Split raspoređen na radnom mjestu vođa ekipe za očevide, u osobnom zvanju viši policijski narednik. Dodjeljuje mu se ''Medalja Grada Splita'' za stručno i kvalitetno obavljanje očevida. Izvršavanjem svojih zadaća doprinosi podizanju razine protočnosti i sigurnosti prometa u vrijeme velikih gužvi, a posebno tijekom turističke sezone. 

Čestitamo našim kolegama na osvojenom priznanju za svoj rad, a Gradu Splitu i gradonačelniku Ivicu Puljku, kao i svim gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina na području Splitsko-dalmatinske županije koji su i ove godine u sklopu obilježavanja Dana policije nagradili najbolje policajce iz postaja, zahvaljujemo na ovaj lijepoj tradiciji koja je rezultat odlične suradnje policije i lokalne zajednice, ali je i vrlo lijepa gesta za sve policajce koji čitavu godinu brinu o sigurnosti građana.

Nagrade gradova i općina ove godine primilo je 15 policijskih službenica i policijskih službenika.
 

Stranica