Makarska: Vozač odbio test na droge i upravljao vozilom dok mu ju poništena vozačka dozvola, kod suvozačice pronađena droga metamfetamin

Vozač bez dozvole odbio testiranje na droge, suvozačica pokušala sakriti drogu

FOTO: Ilustracija

U utorak, 08. listopada 2024. godine, oko 01:35 sati, policijski službenici su na području Starog Velikobrdskog puta u Makarskoj zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 31-godišnjak. Na zahtjev policijskih službenika odbio je testiranje na prisutnost droga u organizmu kao i vađenje krvi i urina, čime je počinio prekršaj iz čl. 282 st. 9. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Daljnjom provjerom utvrđeno je da vozač upravlja vozilom iako mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih negativnih bodova, s važenjem zaštitne mjere zabrane upravljanja od 05. travnja 2024. godine do 05. travnja 2026. godine. Vozač je uhićen te će tijekom današnjeg dana, uz optužni prijedlog, biti priveden na Općinski sud u Makarskoj.

Na mjestu suvozača u vozilu je zatečena 35-godišnjakinja, koja je prilikom izlaska iz vozila pokušala sakriti džepnu torbicu ispod stražnjeg blatobrana. Policijski službenici su pronašli torbicu te u njoj dvije PVC folije s drogom "metamfetamin“ ukupne težine 4,3g i PVC foliju s drogom konopljom ukupne težine 2,4g, nakon čega su oduzete, te će protiv nje biti podnesen optužni prijedlog za prekršaj opisan u čl.3 Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga Općinskom sudu u Makarskoj.
 

Stranica