Djeca iz Omiša posjetila policijsku postaju

Draga djeco dođite nam opet!

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

Danas, 02. listopada 2024.godine Policijsku postaju Omiš posjetila su djeca iz Dječjeg vrtića Visibaba iz Omiša.

U sklopu obilježavanja Dana policije i blagdana svetog Mihovila tradicija je da se organiziraju posjete policijskim postajama i  policijskih službenika s djecom iz vrtića i školarcima iz nižih razreda osnovne škole.

Djeca iz Dječjeg vrtića Visibaba pripremala su se za dolazak na način da su zajedno s tetama izradili policijske kape. U pratnji svojih odgajateljica stigla nam je cijela grupa malih policajaca.

Mali „plavci“ razveselili su postaju koja je jutros odzvanjala od dječjeg smijeha i graje. Veseli i znatiželji bili su nam odlični gosti. Posebno im se svidjelo razgledavanje policijske opreme, policijskog motocikla, te razgovor s policijskim službenicima o svakojakim zanimljivim temama. 

Tijekom druženja s djecom jedna od tema uvijek je sigurnost djece u prometu, ponavljanje prometnih pravila, ali i odgovaranje na pitanja o svakodnevnom radu policije. Nekima je zanimljiv posao kontrole prometa pa su  odlučili na jedan dan biti prometni policajci, obukli su reflektirajuće prsluke i uzeli palicu STOP pokazujući kako bi oni zaustavljali promet i sankcionirali neposlušne vozače. Naravno sve je to bila igra, ali ona tijekom koje se uči.

Prebrzo nam je prošlo vrijeme provedeno s našim dragim gostima koji su uvijek dobrodošli u Policijsku postaju Omiš.

Draga djeco hvala vam na dolasku!
 

Stranica