Policijski službenici educirali najmlađe o sigurnosti u prometu u vrtiću „Maslina“

Kroz radionice, igru i interaktivne sadržaje, djeca u Kaštel Štafiliću učila o pravilnom ponašanju u prometu

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

U sklopu projekta „Sigurnost u cestovnom prometu“, dana 1. listopada 2024. godine u Dječjem vrtiću „Maslina“ u Kaštel Štafiliću, održano je edukativno predavanje za najmlađe polaznike. Predavanje su organizirali policijski službenici Policijske postaje Kaštela, predvođeni službenicom za prevenciju Majom Tokić, uz podršku djelatnika Ureda načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Cilj ovog predavanja bio je kroz radionice i igru djeci na jednostavan i razumljiv način približiti osnovne principe odgovornog ponašanja u prometu. Poseban naglasak stavljen je na pravilan prelazak ceste, sigurnost u vozilima kroz korištenje dječjih sjedalica te važnost opreza tijekom igre u dvorištima i blizini prometnica. Kroz interaktivne sadržaje, djeca su aktivno sudjelovala, dok su odgojiteljice dobile dodatne smjernice kako djeci prenijeti ključne poruke o sigurnosti u svakodnevnim situacijama.

Nakon edukativnog dijela, djeca su imala priliku postavljati pitanja policijskim službenicima, čime je potaknuta njihova znatiželja i interes za prometna pravila. Za kraj posjeta bilo je predviđeno razgledavanje mobilnog preventivnog centra policije, gdje su iz prve ruke mogli vidjeti policijsko vozilo i upoznati se s opremom koju policija koristi u svakodnevnom radu.
 

Stranica