Policijski službenici PGP Imotski posjetili djecu u Imotskom, Vinjanima Donjim i općini Runović

Posjet je bila prilika i za razgovor o sigurnosti djece u prometu


FOTO: PGP Imotski

Jučer, 30. rujna 2024.godine policijski službenici Postaje granične policije Imotski povodom obilježavanja Dana policije posjetili su dječje vrtiće u Imotskom, Vinjanima Donjim i u općini Runovići. Tijekom posjeta policijski službenici su odgovarali na mnogobrojna pitanja zainteresirane djece, za to vrijeme djeca su imala priliku razgledati policijska vozila i policijski motor. Djeca su tijekom druženja s policajcima postavljali pitanja o radu policije. Ovo je jedan od načina da se djeca kroz igru i druženje upoznaju s policijsom, poslovima policije, ali i da ih još jednom podsjetimo da smo mi uvijk tu zbog njih i njihove sigurnosti. Prijatelji kojima se uvijek mogu obratiti.
 
Policijski službenici su tijekom posjeta djeci prezentirali tehniku koja se koristi u svakodnevnom radu policije, a posebno prilikom nadzora prometa. Ovo je bila prilika da policajci još jednom upoznaju djecu s prometnim pravilima, kako sigurno prijeći cestu i podsjetiti ih koliko je važna sigurnost za djecu, ali i sve sudionike u prometu. Posebno su s policajcima razgovarali o korištenju romobila i kako se oni ne smiju voziti što je u posljednje vrlo značajna tema kada govorimo o sigurnosti djece u prometu.
 
 Edukacije djece o sigurnosti u prometu policijski službenici PGP Imotski će nastaviti raditi i  dalje, a kako bi i tijekom ostalih školskih aktivnosti ovo bila jedna od tema razgovora, upućen je dopis svim školama na postajnom području u kojem je ukazano na potrebu razgovora s djecom o pravilnom načinu korištenja romobila.
 
Jučer je za vrijeme posjete dječjim vrtićima bilo veselo, policijski službenici odgovorili su na veliki broj pitanja o svom radu, te su pokušali na njima blizak način opisati kako izgled jedan dan policijskog službenika. U druženju s djecom vrijeme je prošlo za čas.
 
I na kraju koristimo priliku zahvaliti se djelatnicima vrtića na organizaciji posjeta, a djeci na lijepo provedenom danu.
 
 
 

Stranica