Sažetak u protekla 24 sata

FOTO: Ilustracija

Sažetak u protekla 24 sata
 
Tijekom protekla 24 sata zabilježena je teška tjelesna ozljeda u pokušaju, razbojnička krađa,    tri prijevare, računalna prijevara,  šest oštećenja tuđe stvari, jedna teška krađa, tri krađe.
 
U posljednja 24 sata evidentirano je devet prometnih nesreća. Tri osobe su zadobile lakše tjelesne ozlijede.
 
 
Izdvajamo:
 
Muškarac lakše ozlijeđen, istraživanje u tijeku
 
Jučer, 18. rujna 2024.godine oko 16:00 sati na plaži  u Splitu  dogodio se  verbalni i fizički sukob dvojice muškaraca u kojem je nepoznati muškarac oštećenog udario kamenom nakon čega se udaljio s mjesta događaja. Oštećenom je pružena liječnička pomoć, utvrđeno je da je zadobio lakše tjelesne ozlijede. U tijeku je kriminalističko istraživanje.
 
Kontrola prometa na području Imotskog: Vozaču izmjereno 2,28 promila
 
Nastavljajući intenzivnije kontrole prometa, sinoć je na području Imotskog u cilju podizanja razine stanja sigurnosti prometa na cestama provedena još jedna aktivnost Policijske uprave splitsko- dalmatinske.
 
Tijekom nadzora provedena je kontrola nad 260 vozila. Utvrđeno je i sankcionirano 39 prometnih prekršaja. Kod 11 alkotestiranih vozača utvrđeno je da upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola. Svi alkoholizirani vozači su isključeni iz prometa i izrečene su im zabrane upravljanja vozilom. Najveća koncentracija alkohola bila je 2,28 g/kg izmjerena kod vozača koji je odbio testiranje na prisutnost droga u organizmu, nije imao kod sebe niti osobu iskaznicu, niti vozačku dozvolu. Nakon liječničkog pregleda zadržan je u prostorijama policije do otrježnjenja nakon čega će biti prekršajno obrađen.
Četiri osobe su sankcionirane zbog toga jer im je istaklo važenje prometne dozvole, četiri osobe nisu koristile pojas za vrijeme vožnje,  a dvojica vozača su sankcionirana zbog uočenih tehničkih neispravnosti na vozilu.
 
 
Split: Recidivist odbio testiranje na alkohol i droge, vozio bez vozačke dozvole
 
Sinoć, 18. rujna 2024.godine oko 21:40 sati na području Splita policijski službenici zaustavili su 32-godišnjaka za koji je odbio podvrgnuti se ispitivanju prisutnosti alkohola i droge u organizmu. Na vozilu se nisu nalazile pripadajuće registarske oznake jer su mu oduzete u ranijim postupcima.
Upravljao je vozilom nakon izvršnosti rješenja o nemogućnosti ishodovanja vozačke dozvole zbog prikupljenih negativnih bodova. Također utvrđeno je da mu je istaklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana. Opisanim ponašanjem 32-godišnji vozač je ostvario obilježja  većeg broja teških prometnih prekršaja.
Doveden je u službene prostorije i danas će uz optužni prijedlog biti odveden na općinski prekršajni sud. U optužnom prijedlogu zatraženo je  zadržavanje s obzirom na to da se radi o ponavljaču koji je u posljednju godinu dana više puta sankcioniran zbog istovrsnih prometnih prekršaja. Također traži se izricanje kazne zatvora, novčane kazne i trajno oduzimanje vozila. 
 
Traže se očevici prometne nesreće u Kaštel Gomilici
 
Jutros, 19. rujna 2024.godine oko 08:50 sati u Kaštel Gomilici na Cesti dr. Franje Tuđmana dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, sudar dva osobna vozila. Nakon prometne nesreće jedan od sudionika s vozilom se udaljio s mjesta događaja. Prema informacijama s kojima raspolažemo radilo se o vozilu svijetlo plave boje.
 
Pozivamo svjedoke /očevice prometne nesreće da se jave u Postaju prometne policije Split osobno ili na brojeve telefona 021/ 504-036 ili 021/ 504-010.
 
Informacija
 
Sinoć, 18. rujna 2024.godine oko 21:30 sati, na području Kaštela tijekom dostave hrane nepoznati muškarac odbio je platiti račun, uzeo je od dostavljača hranu i odgurnuo ga. Dostavljač je odbio liječničku pomoć. U tijeku je istraživanje.

Stranica