Za vikend sankcionirana 393 prometna prekršaja, najviše prekršaja vožnji pod utjecajem alkohola

FOTO: ilustracija

Proteklog vikenda na cestama Splitsko-dalmatinske županije policijski službenici su obavljajući poslove kontrole prometa utvrdili i sankcionirali 393 prometna prekršaja.

U protekla tri dana sankcionirano je 160 alkoholiziranih vozača . Kod 22 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu viša od 1,51 g/kg, a najveća izmjerena koncentracija bila je 2,58 g/kg. Od ukupnog broja sankcioniranih prekršaja 40% se odnosi na prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola.

U prostorijama policije do otrježnjenja je zadržano šest vozača, a tri su uhićena i odvedena na općinski prekršajni sud. Svi vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa i izdana im je privremena zabrana upravljanja vozilom.

Tri vozača su sankcionirana zbog vožnje pod utjecajem droge, a deset vozača je sankcionirano zbog odbijanja testiranja na prisutnost droga u organizmu.

Dvije osobe su upravljale vozilom unatoč izrečenoj zabrani, a jedan vozač prije stjecanja pravan na upravljanje.

Od ostalih težih prometnih prekršaja sankcionirano je 81 prekršaja koji se odnosi na nepropisnu brzinu, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Stranica