​Izdvojena postupanja policije tijekom kontrole prometa- uhićeni recidivisti bez vozačkih dozvola i s izrečenim zabranama, sankcionirani alkoholizirani vozači

FOTO: ilustracija
 
Omiš: Recidivistu određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana

U petak, 30. kolovoza 2024.godine oko 17:30 sati u Dugom Ratu zaustavljen je 27-godišnji vozač motocikla. Utvrđeno je da upravlja vozilom iako mu je vozačka dozvola poništena, odnosno ukinuta zbog negativnih prekršajnih bodova do 2025. godine. Uhićen je i nakon prekršajne obrade, uz optužni prijedlog, odveden na Općinski prekršajni sud. S obzirom na to da se radi o ponavljaču u činjenju teških prometnih prekršaja, predloženo je određivanje zadržavanja. Sud je usvojio prijedlog policije da se odredi zadržavanje zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja i odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana nakon čega je vozač predan u Zatvor u Splitu.

Trogir: Izmjerena koncentracija od 2,29 promila

Jutros, 2. rujna 2024.godine oko 3:25 sati, u Planom tijekom obavljanja poslova nadzora i kontrole prometa policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 39-godišnjak. Alkotestiran je i utvrđena mu je koncentracija od 2,29 g/kg. Smješten je u prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola te će biti prekršajno sankcioniran.

Donje Sitno: Vozio unatoč zabrani i pod utjecajem alkohola od 1,58 g/kg

Sinoć, 1. rujna 2024.godine oko 21:25 sati, u Sitno Donje policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 56-godišnjak. Alkotestiran je i utvrđena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 1,58 g/kg. Također, utvrđeno je da upravlja vozilom za vrijeme trajanja mjere zabrane upravljanja vozilom za sve kategorije. Naime, rješenjem mu je oduzeta vozačka dozvola dok se ne podvrgne liječničkom pregledu. Uhićen je i doveden u službene prostorije, smješten dok prestanka djelovanja alkohola te će danas uz optužni prijedlog biti odveden na sud.

Omiš: Vozio pod utjecajem alkohola od 1,32 g/kg

Sinoć, 1. rujna 2024.godine oko 23:45 sati, na području Omiša policijski službenici su tijekom nadzora i kontrole prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 32-godišnjak. Alkotestiran je i utvrđena mu je koncentracija od 1,32 g/kg. Također, utvrđeno je da kod sebe nema niti vozačku dozvolu, a ni osobnu iskaznicu. Isključen je iz prometa i prekršajno sankcioniran.

Solin: Vozio unatoč izrečenoj zabrani upravljanja

Jutros, 2. rujna 2024.godine oko 2 sata, u Solinu policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 21-godišnjak. Utvrđeno je da upravlja vozilom unatoč izrečenoj zaštitnoj mjeri zabrani upravljanja vozilom B kategorije. Uhićen je i danas će uz optužni prijedlog biti odveden na Općinski prekršajni sud.
 

Stranica