Utvrđeni teški prometni prekršaji

Policijski službenici nastavljaju s intenzivnim nadzorima i kontrolama prometa na cestama

FOTO: ilustracija

Split:  recidivist ponovo vozio bez vozačke
 
Dana 4. kolovoza oko 1,20 sati u Splitu zaustavljeno je vozilo kojim je upravljao 49-godišnjak, recidivist u činjenju prometnih prekršaja.

Utvrđeno je da je upravljao alkoholiziran i utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 0,83 g/kg.  Obavljenom kontrolom utvrđeno je da je upravljao vozilom iako mu je bila oduzeta vozačka dozvola, te je istekla  prometna dozvola.

Uhićen je i uz optužni prijedlog priveden na općinski prekršajni sud.
 
Šolta: vozio iako mu je poništena vozačka dozvola
 
Dana 04. kolovoza u 12,50 sati zaustavljeno je vozilo kojim je upravljao 22-godišnjak.

Upravljao je osobnim vozilom „B“ kategorije  iako mu je temeljem rješenja PU S-D  vozačka dozvola poništena zbog negativnih prekršajnih bodova.

Uz opružni prijedlog priveden je na općinski prekršajni sud.
 
Split: recidivist ponovno vozio alkoholiziran
 
U noći 04. kolovoza  oko 3,10  u Splitu  policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 32-godišnjak, recidivist u činjenju prekršaja zbog alkohola.

Utvrđena mu je koncentracija  od 1,67 g/kg.

Uhićen je i  smješten u službene prostorije policije do otrježnjenja nakon čega je uz optužni prijedlog priveden na općinski prekršajni sud.
 
Imotski: 23 godišnjaku izmjereno  1,25 g/kg,  a 58-godišnjaku 1,58 g/kg 
 
Dana 3. kolovoza u mjestu Glavina Donja  zaustavljeno je osobno vozilo kojim je upravljao  23-godišnjak .

Utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,25 g/ kg.  S obzirom da je prijetila opasnost da će nastaviti s daljnjim činjenjem prekršaja  i na taj način ugroziti sebe i druge u prometu doveden je i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola.
 
Dana 02. kolovoza u mjestu Zagvozd zaustavljeno je osobno vozilo kojim je upravljao  58-godišnjak.

Utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,58 g/ kg.  S obzirom da je prijetila opasnost da će nastaviti s daljnjim činjenjem prekršaja smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola .
 
 Vezano uz navedene počinitelje, zbog utvrđenih  prekršaja će se podnijeti optužni prijedlozi  nadležnom općinskom prekršajnom sudu.

Stranica