U subotu i nedjelju u Aržanu održan memorijalni malonogometni turnir "Josip Jović 2024"

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

Svečanom podjelom trofeja i prijelaznog pehara  završilo je 28. izdanje memorijalnog malonogometnog turnira „Josip Jović 2024“.

Na turniru je sudjelovalo 12 momčadi iz policijskih uprava,  Ministarstva unutarnjih poslova u sjedištu, Antiterorističke jedinice lučko, te u braniteljskom dijelu turnira 6 momčadi udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Nakon dva dana nadmetanja prvo mjesto i prijelazni pehar zasluženo idu u Policijsku upravu šibensko-kninsku čija momčad je zasluženo pobijedila branitelja trofeja momčad Ministarstva unutarnjih poslova iz sjedišta. Prijelazni pehar će do iduće godine čuvati Šibenčani.

U subotu, prije svečanog otvaranja turnira na grobu prve žrtve Domovinskog rata Josipa Jovića položeni su vijenci i upaljenje svijeće. Obitelj Jović, načelnik Marko Srdarević, načelnici PGP Imotski Tihomir Nenadić i PGP Trilja Ljubo Zečić,  general Josip Lucić, ali i predstvanici svih malonogometnih ekipa pomolili su se za Josipa Jovića i sve poginule hrvatske branitelje, a molitvu na groblju su predvdoili don Marko Trgorilić i don Marin Barišić.

Sve nazočne na svečanosti otvorenja pozdravio je general Josip Lucić i proglasio turnir otvorenim, a prije natjecanja uručene su i zahvalnice onima koji su najzaslužniji za održavanje tuirnira. U ime organizatora zahvalnice su dobili Nino Ćurić, Željko Buzov i Miomir Bubalo.

Finalna utakmica donijela je „čvrstu“ i vrlo korektnu igru, ali se mora priznati da je  ovaj put kvaliteta i tijek utakmice u potpunosti  bio na strani ekope PU šibensko-kninske.

Sve utakmice odigrane su u iznimno  športskom ozračju sa visokom razinom fair playa, dobrog i pravednog suđenja i naravno uz međusobno druženje i pjesmu.

Zahvaljujemo se  Ministarstvu unutarnjih poslova, Ministarstvu obrane i Ministarstvu branitelja na pokroviteljstvu i podršci, a da ne ističemo poimenično i sve one koji su pomogli organizaciji  turnira i   bez čije  bi pomoći ovaj turnir bilo izuzetno teško organizirati.

REZULTATI :
1. PU ŠIBENSKO-KNINSKA
2. MUP SJEDIŠTE
3. PU VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

 

Stranica