Nastavak provođenja intenzivnog nadzora i kontrole prometa: u nadzoru i kontroli od 10. do 15. srpnja sankcionirano 470 prometnih prekršaja

FOTO: ilustracija

Od 10. do 15 srpnja  2024.g. policijski službenici kontrolirali su vozače na prometnicama Splita, te je utvrđeno 470 prometnih prekršaja od kojih se 356 odnosi na motocikle i mopede.
 
Izdvajamo 48 prekršaja vožnje u suprotnom smjeru, od čega 42 mopeda i motocikla , 39 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, od čega 23 motocikla, 33 utvrđena prekršaja upravljanja motociklom bez potrebne kategorije, 37 prekršaja ne korištenja zaštitne kacige,41 prekršaj tehničke neispravnosti vozila od čega 33 motocikla i mopeda, te 16 prekršaja odbijanja preliminarnog testa na prisutnost droga  od čega 12 motocikla i mopeda 
 
 
 14./15. srpnja
 
-na području Splita vozač mopeda zatečen  u prekršaju vožnje u zoni ograničenog prometa suprotno postavljenom prometnom znaku, koji se odbio podvrgnuti preliminalrnom testu na droge, te je kod njega pronađena marihuana. Uhićen je i odveden na sud.
 
-na području Splita zatečen je u prekršaju vozač osobnog automobila, upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 1,61 g/kg , te je  upravljao vozilom kojemu je istekla prometna dozvola više od 15 dana. Uhićen je i biti će doveden na prekršajni sud.  
 
Opisana ponašanja sankcioniranih vozača opasna su za njih, ali i za sve ostale sudionike u prometu. Ne nošenje zaštitne kacige, vožnja tehnički neispravnih vozila, a posebno vožnja pod utjecajem alkohola su teški prometni prekršaji.

Neodgovornim ponašanjem u prometu pojedini sudionici ugrožavaju sebe i druge, te negativno utječu na sigurnost prometa na cestama.

Policijski službenici nastaviti će provođenje nadzora u cilju podizanja razine sigurnosti na cestama Splitsko-dalmatinske županije, ali i sankcioniranja najneodgovornijih vozača.

Stranica