Značajnija postupanja u prometu na području Sinja, Omiša, Trogira i Splita

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

Sinj: vozio s 2,78 promila alkohola u organizmu
 
Sinoć tijekom noći na području Policijske postaje Sinj policijski službenici su isključili iz prometa i prekršajno sankcionirali 22 vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija izmjerena je kod 55-godišnjeg vozača kod kojeg je utvrđena koncentracija alkohola od 2,78 g/kg.  Vozač je doveden u službene prostorije i smješten do otrježnjenja nakon čega će biti prekršajno sankcioniran.
 
Omiš: od ponoći do pet ujutro sankcionirano čak devet alkoholiziranih vozača
 

Na području Policijske postaje Omiš, sinoć tijekom noći od ponoć do 05 sati ujutro policijski službenici su tijekom nadzora i kontrole prometa utvrdili alkoholiziranost kod čak devet vozača vozila, a najveća koncentracija od 1,82 g/kg izmjerena je kod 36-godišnjeg vozača motocikla petnaest minuta iza ponoći u Dugom Ratu koji je smješten u prostorije policije do otriježnjenja.
U isto vrijeme u mjestu Blato na Cetini policijski službenici zaustavili su 23-godišnjeg vozača osobnog vozila za kojeg da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola. Obavljenim provjerama utvrđeno je da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje bilo koje kategorije i dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrana upravljanja vozilima B kategorije. Obzirom da se radi o recidivistu koji je do sada sankcioniran zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, a postojala je opravdana bojazan da će nastaviti s ponavljanjem prekršaja smještene je u službene prostorije, a osobno vozilo mu je privremeno oduzeto, te slijedi istraživanje nakon kojeg će biti priveden na sud.
  • Dugi rat, 00:50 sati, vozač pod utjecajem alkohola od 0,62 g/kg
  • Dugi Rat, 01: 25 sati, vozač pod utjecajem alkohola od 1,33 g/kg
  • Dugi Rat, 02:56 sati, vozač pod utjecajem alkohola od 0,55 g/kg
  • Dugi Rat, 03:30 sati, vozač pod utjecajem alkohola 1,24 g/kg
  • Omiš, 04:28 sati, vozač pod utjecajem alkohola od 0,56 g/kg
  • Omiš, 04:46 sati vozač pod utjecajem alkohola od 1,20 g/kg
  • Dugi Rat, 08 sati, vozač pod utjecajem alkohola od 0,64 g/kg

Trogir: vozio unatoč zabrani, oduzet mu motocikl
 

U petak, 12. srpnja 2024.godine u Trogiru, policijski službenici zaustavili su 23-godišnjeg vozača motocikla za kojeg je utvrđeno da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje bilo kojom kategorijom, te da mu je na snazi zabrana upravljanja motornim vozilom zbog negativnih bodova. Motocikl je privremeno oduzeto. Vozač je uhićen zbog sumnje u počinjenje prekršaja i nakon istraživanja priveden je na općinski prekršajni sud.
 
Split: nakon ukinute i oduzete vozačke dozvole zbog 12 negativnih bodova, opet zaustavljen u prometu

Jučer, 13. srpnja 2024.godine oko 09.25 sati u Splitu na kolniku Jadranske ulice policijski službenici zaustavili su 22-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom nakon izvršnosti rješenja temeljem kojeg mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova, te nije koristio sigurnosni pojas. Vozač je uhićen, te je uz optužni prijedlog odveden na općinski prekršajni sud.
 

Stranica