Na području Splita sankcionirana 82 prometa prekršaja: na vozilu utvrđeno čak osam tehničkih nedostataka

FOTO: ilustracija
 
Jučer, 26. lipnja 2024.godne u vremenu od 07:00 do 15:00 sati policijski službenici su na području Splita proveli  pojačan nadzor prometa posebno usmjeren na vozače motocikala. Utvrđeno je i sankcionirano 82 prekršaja od čega 21 vožnja u suprotnom smjeru ( 12 vozača motocikala), 39 prekršaja nepoštivanja prometnog znaka ( vozači motocikala i mopeda u zoni ograničenog prometa), 2 prekršaja nenošenja zaštitne kacige.
Također, jedno osobno vozilo je nakon obavljenog nadzora upućeno na izvanredni  tehnički pregled. Na vozilu je utvrđeno čak osam nedostataka vezano uz kočenje, preinake vezano uz duga i kratka svjetla, razbijeni pokazivači smjera i svjetla za vožnju unatrag, te loše učvršćeni odbojnici i oštećena karoserija. Oduzete su mu registarske oznake do otklanja nedostataka i isključen je iz prometa.
 
Policijski službenici nastaviti će provoditi aktivnosti nadzora i kontrole prometa na cestama posebno s obzirom da se tijekom turističke sezone na cestama Splitsko-dalmatinske županije znatno poveća intenzitet prometa na cestama.
 

Stranica