Dovršeno istraživanje javno objavljene snimke sukoba, pronađeno ilegalno oružje, muškarci privedeni ​

Pretragom stana kojeg koristi 43-godišnji muškarac na trogirskom području pronađeno i oduzeto vatreno oružje pištolj-revolver kojeg ilegalno posjeduje

Foto: ilustracija

Temeljem javno objavljene snimke sukoba policijski službenici su jučer započeli istraživanje, utvrđen je identitet sudionika i nad njima je danas provedeno istraživanje.
Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 43-godišnjak i 37-godišnjak, 17. lipnja 2024.godine oko 11:55 sati u gradu Hvaru na naročito drzak i nepristojan način remetili javni red i mir, na način da je 43-godišnjak verbalno napao 37-godišnjaka, te mu je 37-godišnjak neprimjereno uzvratio, nakon čega su se fizički sukobili udarajući se šakama po tijelu.
 
Utvrđeno je da su na naprijed opisani način ostvarili obilježje prekršaja iz  čl.6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 
Nadalje, obzirom na postojanje sumnje u posjedovanje ilegalnog oružja, temeljem naredbe suda u sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga stana kojeg koristi 43-godišnji muškarac na trogirskom području i od njega je oduzeto vatreno oružje pištolj-revolver kojeg ilegalno posjeduje, te tri komada streljiva.  Utvrđeno je da je ostvario obilježja dva prekršaja iz čl. 11 i čl. 30 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građanina.
 
U optužnom prijedlogu za 43-godišnjaka  predložili smo sudu da se izrekne maksimalna kazna zatvora u trajanju od 30 trajanju zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te 60 dana zatvora zbog prekršaja iz Zakona o  nabavi i posjedovanju oružja. Također, obzirom na raniju prekršajnu i kaznenu prijavljivanost i okolnosti koje upućuju na opasnost od bijega, da  se odredi zadržavanje. U odnosu na prijavljenog 37-godišnjaka predložili smo izricanje novčane kazne.
 
Obojica su danas uz optužni prijedlog odvedena na sud. Nije usvojeno traženje za zadržavanje, predmet je stavljen u redovni postupak.
 

Stranica