Split: od podne do ponoći sankcionirano 159 prometnih prekršaja

Kroz ciljane aktivnosti  u protekla dva dana sankcionirano 280 prometnih prekršaja

U cilju podizanja razine sigurnosti prometa na cestama, ali i sankcioniranja najneodgovornijih vozača koji svojim ponašanjem ugrožavaju sigurnost prometa, nastavljen je intenzivan nadzor i kontrola prometa.
Jučer, 3. svibnja 2024.godine policijski službenici nastavili su intenzivan rad na terenu kako bi podigli razinu sigurnosti prometa na cestama u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Jučer je nadzor provođen na području Splita, obavljena je kontrola  263 vozača, a utvrđeno i sankcioniramo čak 159 prometnih prekršaja.

Vozači motocikala i mopeda počinili su čak 121 prometni prekršaj, a najčešći su bili vožnja bez kacige, vožnja u suprotnom smjeru, nepropisni prijevoz djeteta na motociklu, upravljanje motociklom bez potrebne kategorije.

U odnosu na tri vozila utvrđena je tehnička neispravnost, a šest vozača je upravljalo vozilom pod utjecajem alkohola.

Uz nadzor prometa u dva slučaja kod vozača je pronađena i manja količina marihuane, te predmeti pogodni za napad i ozljeđivanje.

Oko 19 sati na području Splita zaustavili su vozača motocikla za kojeg su utvrdili da se radi o recidivistu u činjenu prometnih prekršaja. Utvrđeno je da je upravljao motociklom iako mu je ukinuta vozačka dozvola, nije imao potrebne dokumente i vozio je u suprotnom smjeru. Kod njega je pronađena teleskopska palica. Uhićen je i nad njim je u tijeku istraživanje.

Policijski službenici su oko 20:30 sati na području Splita zaustavili vozača motocikla. Utvrđeno je da da upravlja bez vozačke dozvole ( prije stjecanja prava upravljanja bilo kojom kategorijom), da mu je istaklo važenje prometne dozvole i odbio je ispitivanje na prisutnost droge u organizmu. Također, policijski službenici kod njega su pronašli vrećicu s 2,26 grama droge marihuana. Uhićen je i nad njim je u tijeku istraživanje.

Postupanje policije usmjereno je na neodgovorne vozače koji svojim ponašanjem ugrožavaju sebe i druge. Tijekom ciljan aktivnosti policije u protekla dva dana sankcionirano je čak 280 prometnih prekršaja.

Nastavak provođenja intenzivnog nadzora i kontrole prometa: sankcionirano 120 prometnih prekršaja

Stranica