Najava pojačanih aktivnosti u prometu za vikend i akcija u prometu „Faktori rizika“

Posebna usmjerenost na prekršaje koji dovode do najtežih posljedica

FOTO: ilustracija
 
U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija i tijekom ovog vikenda nastavlja s poduzimanjem pojačanih  aktivnosti nadzora cestovnog prometa usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih  prekršaja, posebno vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i  nepropisne uporabe mobitela, a  činjenjem kojih se događaju  prometne  nesreće s najtežim posljedicama. Aktivnosti će se također  usmjeriti i na ponavljače teških prekršaja u prometu tzv. “recidivista“.
 
U nedjelju, 29. listopada od ponoći do pet sati na prometnicama na području PU splitsko-dalmatinske provest će se akcija „Faktori rizika“.

Pozivamo sve  sudionike u prometu  na oprez i poštivanje prometnih propisa, kako bi odgovornim ponašanjem u prometu pazili na vlastiti kao i na život ostalih sudionika u prometu.
Prilikom provođenja kontrole prometa, vozačima će se dijeliti promotivni letci „Čuvajte život, vežite pojas“, kojima se upozorava na štetne posljedice nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilima.  Naime, prema prikupljenim podacima procjenjuje se da u ovoj godini u prvih devet mjeseci na području Republike Hrvatske oko 40% smrtno stradalih osoba nije koristilo sigurnosni pojas u prometnim nesrećama u osobnim automobilima. Stoga je iznimno važno upozoravati i naglašavati korištenje sigurnosnog pojasa u vozilu.
 
Prilikom sudjelovanja u prometu pazite na sebe i druge !
 

Stranica