"SafetyNet-Bitka za sigurnost" u Kliničkom bolničkom centru Split

Policijska uprava splitsko-dalmatinska započela s provođenjem preventivnog projekta kako bi građani Splitsko-dalmatinske županije dobili dobre i kvalitetne informacije,  sve u cilju samozaštite

FOTO: KBC Split

U prostorima Kliničkog bolničkog centra Split danas, 06. srpnja 2023.g., održana je panel rasprava o računalnoj sigurnosti i sigurnosti na Internetu na kojoj su sudjelovali Ivna Poljak Marunica, policijska službenica za kibernetičku sigurnost i Paško Ugrina, voditelj poslova prevencije. Potporu ovog projektu svojom nazočnošću pružili su prof.dr.sc. Julije Meštrović, dr.med i Slobodan Marendić, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Nakon uvodnih riječi o preventivnom projektu i razlozima zbog kojih je Policijska uprava splitsko-dalmatinska intenzivirala informiranje o sigurnosti na Internetu, pričalo se o različitim vrstama računalnih prijevara, te kako se zaštititi na Internetu. Na zanimljiv način, kroz primjere iz prakse, Ivna Poljak Marunica objasnila je što je potrebno kako bi mogli na siguran način obavljati kupovinu, ali i na što treba posebno pripaziti kada obavljamo na Internetu druge svakodnevne poslove.

Zanimljiva tema nastavljena je informacijama što KBC Spliit i njegovi stručnjaci za sigurnost poduzimaju kako bi njihov informatički sustav bio siguran. Osim informiranja nazočnih djelatnika KBC Split nadamo se da će  da stečena znanja i informacije koje su danas dobili, podijele dalje svojim poslovnim suradnicima, kolegama na poslu, poznanicima, prijateljima i obitelji.

Podsjećamo Policijska uprava splitsko-dalmatinska započela s provođenjem preventivnog projekta kako bi građani Splitsko-dalmatinske županije dobili dobre i kvalitetne informacije,  sve u cilju samozaštite.

Naime prošle godine zabilježili smo 196 kaznenih dijela Računalna prijevara i smatramo kako ćemo informiranjem građana i javnosti, osvijestiti građane koliko moraju biti oprezni vezano uz dijeljenje kako bankovnih, tako posebno i osobnih podataka.
 

Stranica