Dva dana nakon počinjenja razbojničke krađe, uhićen i kazneno prijavljen 26-godišnji muškarac

Nakon dovršenog istraživanja predan je pritvorskom nadzoniku

FOTO:ilustracija

Policijski službenici Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja dva kaznena djela razbojničke krađe. Intenzivnim kriminalističkim istraživanjem, nakon dva dana od počinjenja posljednje razbojničke krađe pronađen je muškarac, uhićen i kriminalistički obrađen.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je na području Splita 16. lipnja oko 19:20 sati ušao u prodavaonicu, te je s polica uzeo nekoliko artikala i krenuo se udaljavati iz trgovine. Kada ga je uočila prodavačica zatvorila je vrata  kako bi ga spriječila u krađi, nakon čega je muškarac s ciljem zadržavanja ukradene stvari počeo vikati i prijetiti, a tada je prodavačica bojeći se za sebe i kupce u trgovini otvorila vrata. Nadalje, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 18. lipnja 2023.godine na području Splita ušao u trgovinu i s police uzeo bocu alkoholnog pića, sakrio je i krenuo prema izlazu iz trgovine. Kada su ga djelatnice pokušale zaustavile, s ciljem zadržavanja ukradene stvari fizički je udario jednu djelatnicu i udaljio se  iz trgovine sa ukradenom stvari.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 26-godišnji muškarac ostvario obilježja dva kaznena djela Razbojnička krađa i danas će tijekom dana uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzoniku.
 
 

Stranica