Računalna prijevara

Poduzeće oštećeno za iznos od oko 60 tisuća kuna

Foto: ilustracija

Dana 23. prosinca je u Prvoj policijskoj postaji Split zaprimljena prijava računalne prijevare od strane predstavnika jednog poduzeća. Naime, u mjesecu listopadu su radi nabavke opreme putem elektroničke pošte kontaktirali poduzeće iz inozemstva, te su od istih dobili ponudu na koju su pristali, a nakon toga su s istog maila dobili obavijest da zbog određenih problema uplatu izvrše na drugi broj računa što su i učinili, a na posljetku su utvrdili da se radi o prijevari u kojoj su oštećeni za iznos od oko 60 tisuća kuna.
 
Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni u prodaji ili kupovini on line vodeći računa o tome kome se obraćaju za kupnju i prodaju, te da ne ustupaju svoje osobne podatke nepoznatim osobama i ne dijele kartični pin ili lozinku za online bankarstvo.
Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet  i na članku Internet prijevare.

Stranica