Provedena akcija- ROADPOL: Dan bez poginulih u prometu- #NetkoTeČeka

Kontroliranim vozačima uručeni  pokloni s logom akcije

U sklopu aktivnosti ROADPOL-a i obilježavanja Europskog dan bez poginulih osoba u cestovnom prometu,  jučer, 21. rujna 2022.g., na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom provedena je akcija nadzora i kontrole prometa.

Policijska uprava splitsko-dalmatinske u sklopu ove akcije provela je preventivnu aktivnost naziva #NetkoTeČeka na način da su kontroliranim vozačima uručeni  pokloni s logom akcije.

U  Splitu, na jednom od kontrolnih punktova, zajedno s policijskim službenicima, bili su i  načelnik policijske uprave Slobodan Marendić i zamjenik župana Ante Šošić koji su kontroliranim vozačima uručivali poklone kao mali znak pažnje i zahvalu za poštivanje prometnih pravila i zakona. Vozači su bili ugodno iznenađeni, a to je bila prilila i za kratak razgovor, nakon čega su uz dobre želje nastavljali svoj put.

Cilj ovog projekta je smanjiti broj poginulih u prometu na nulu, barem na jedan dan - dan u kojem nitko neće poginuti na europskim cestama. Jučer na području Splitsko-dalmatinske županije nije bilo smrtnih stradavanja u prometu, a nadamo se da smo i na ovaj način pozitivno utjecali na sve sudionike u prometu i još jednom naglasili važnost savjesnog i odgovornost postupanja u prometu, posebno vozača.

Podršku su nam do sada pružile poznate osobe iz društvenog i javnog života i to: pjevač Joško Čagalj-Jole i poznati kuhar  Ivan Pažanin, a ove godine promotorica akcije je pjevačica Lidija Bačić.

 

Stranica