Rezultati pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa na području grada Omiša

Izvršen nadzor nad 35 teretnih vozila i autobusa, a utvrđeno i sankcionirano 15 prekršaja

Dana 03.veljače 2022. godine, u vremenu od 09,00-13,00 sati, na području grada Omiša policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Policijske postaje Omiš u suradnji sa nadzornicima tehničke ispravnosti Centra za vozila Hrvatske, proveli su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa teretnih vozila i autobusa.  
Cilj ove akcije bio je povećanje stupnja sigurnosti u prometu i smanjenje broja i posljedica prometnih nesreća, kao i nadzor nad sudionicima u prometu, u poštivanju odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, Zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, Zakona o prijevozu opasnih tvari .

U provedbi navedenih aktivnosti izvršen je nadzor nad 35 teretnih vozila i autobusa, te je utvrđeno i sankcionirano 15 prekršaja, od kojih izdvajamo 8 prekršaja tehničke neispravnost vozila.
Pet  teretnih vozila, nakon početnog tehničkog pregleda na cesti upućeni su na detaljan tehnički pregled u Stanicu za tehnički pregled. U Stanici za tehnički pregled utvrđena je  tehnička neispravnost u vidu više većih nedostataka. Svim vozilima su oduzete reg. pločice, isključeni iz prometa, te im je zabranjeno daljnje sudjelovanje u prometu dok se utvrđeni nedostaci ne otklone.
Pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise,  jer se policijski nadzor teretnih vozila i  autobusa u prometu nastavlja, u tjednu od 07. do 13. veljače  2022. godine gdje će se na više cestovnih pravaca provesti nadzor teretnih vozila i autobusa, a koja je usklađena s aktivnostima na području cijele Europske unije s sklopu ROADPOL-a. 

Stranica