Računalna prijevara

Građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni u kupovini on line i kome se obraćaju za kupnju i prodaju, te da ne ustupaju svoje osobne podatke nepoznatim osobama i ne dijele kartični pin ili lozinku za online bankarstvo.

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje vezano uz kazneno djelo računalne prijevare u kojim je jedna osoba oštećena za iznos od oko 11 tisuća kuna. Naime, oštećena je putem oglasa na internetu prodavala stvari, te je preko aplikacije za dopisivanje ostvarila  kontakt s potencijalnim kupcem  i tom prilikom  dala podatke svog računa nakon čega joj je s istog  skinut novčani iznos.
 
Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni u kupovini on line i kome se obraćaju za kupnju i prodaju, te da ne ustupaju svoje osobne podatke nepoznatim osobama i ne dijele kartični pin ili lozinku za online bankarstvo.
 
Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet i na članku Internet prijevare.

Stranica