U Splitu predstavljen preventivni projekt "Smanji brzinu i guštaj u litu"

Prometna nesreća može se dogoditi svakom - stoga budite oprezni prilikom sudjelovanja u prometu, poštujte prometne propise i čuvajte sebe i druge!

Policijska uprava splitsko-dalmatinska u suradnji s Hrvatski autoklubom, Auto klub Split pokrenula je preventivnu akciju naziva „Smanji brzinu i guštaj u litu“. Na splitskoj rivi, danas, 08.lipnja 2021.godine održana je konferencija za medije na kojoj je promovirana je ova.
Uz načelnika policijske uprave Slobodana Marendića i voditelja Službe za sigurnost cestovnog prometa Sinišu Mihanovića na konferenciji za medije sudjelovali su suradnici i promotori ove akcije, osobe iz društvenog i javnog života Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita koji su željeli osobno podržati ovu akciju i uputiti afirmativnu poruku svim građanima kako je sigurnost u prometu izuzetno značajna za sve nas.
Načelnik Slobodan Marendić istakao je kako je cilj ove akcije preventivno utjecati na svijest vozača o štetnosti i opasnosti od kršenja prometnih pravila i propisa, te je zahvalio partnerima i promotorima akcije na uloženom trudu i želji da zajednički prenesemo poruku kako je sigurnost prometa na cestama važna za sve nas.
Promotori ove akcije su: Joško Stella, direktor Turističke zajednice SDŽ, Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita, Stanko Smodlaka, stalni sudski vještak za cestovni promet i motorna vozila, Željan Rakela pasionirani motociklist i putopisac, Joze Tomaš, predsjednik HGK Županijske komore Split, Roko Ukić košarkaš KK Split i Josip Elez nogometaš HNK Hajduka. Svi zajedno su uputili jedinstvenu poruku, a to je kako moramo svi zajedno biti savjesniji i odgovorniji u prometu.
Obzirom da je pred nama ljeto i turistička sezona tijekom koje će se na cestama Splitsko-dalmatinske županije povećati broj vozila, motocikala, biciklista, pješaka  i svih ostalih sudionika u cestovnom prometu, radi čega će doći do intenziviranja prometa, a time i mogućnosti povećanja broja prometnih nesreća, Joško Stella i Alijana Vukšić, posebno su željeli naglasiti kako je sigurnost, pa tko i sigurnost u prometu jedna od bitnih značajki i zamolili su sve sudionike u prometu da paze na naše goste i turiste.

Tijekom ljeta  provodit ćemo pojačane mjere i radnje nadzora i kontrole prometa na cestama Splitsko-dalmatinske županije, a svakog vikenda, posebno tijekom noći nadzori i kontrole biti će još intenzivniji i odvijat će se na većem broju lokacija. Danas je medijima o samoj akciji više govorio Siniša Mihanović koji je između ostalog istakao kako ne možemo preko noći mijenjati ceste, niti kupovati bolja vozila, ali možemo mijenjati sebe i svoje ponašanje u prometu, a to je jedan od najznačajnijih faktora sigurnosti prometa.


Smanji brzinu i guštaj u litu!
 

Stranica