Sigurnost cestovnog prometa, održano predavanje članovima moto klubova u mjestu Jabuka

Prometne nesreće u kojima sudjeluju motociklisti događaju  se tijekom čitave godine

Danas, 26. ožujka u prostorijama moto kluba „Noćni jahači“  u  mjestu Jabuka održano je predavanje na temu unaprjeđenja  sigurnosti cestovnog prometa organizirano u suradnji  Službe za  sigurnost cestovnog prometa PU splitsko-dalmatinske, Policijske postaje  Sinj i moto klubova ( Noćni jahači i Divlje svinje) s područja Sinja.

Predavanje koje je održao voditelj Službe za sigurnost prometa Siniša Mihanović kao preventivna prometna aktivnost  usmjerena  je  na  educiranje mladih , ali i iskusnijih  vozača, te na  povećanja sigurnosti prometa kako na području Sinja tako i  čitave PU splitsko-dalmatinske.  Voditelj Mihanović je  tijekom izlaganja na kojemu su prisustvovali članovi moto klubova  iznio konkretne statističke  podatke vezano za  smrtno stradale osobe u prometu na području PU splitsko-dalmatinske u posljednjih 10 godina, s posebnim osvrtom na stradavanje motociklista i nije zanemariv podatak da je njih, na nažalost, oko 30 posto od ukupnog broja smrtno stradalih. Najmlađi stradali motociklist imao je 15, a najstariji 65 godina.

 U svom  daljnjem izlaganju  naglasio je  „Prometne nesreće u kojima sudjeluju motociklisti događaju  se tijekom čitave godine. Ne samo za vrijeme lijepih vremena u proljeće i ljeto kada smatramo da su motociklisti najčešće na cesti i zbog toga uvijek treba povećati oprez. Naravno oprez  je potreban  kod  svih sudionika u prometu“.

Osim nadzora policija naglasak stavlja i na stalnu edukaciju ove skupine vozača, pa je tijekom prezentacije voditelj Mihanović  pokazao na koji način se motociklisti trebaju ponašati u prometu, ali i na koji način se zaštititi od drugih nesavjesnih sudionika. Naposljetku je istaknuo i upozorio na najčešće greške i nepridržavanje prometnih pravila  koje su dovele  do najtežih  prometnih nesreća  i stradavanja  u kojima su sudjelovali motociklisti.

Stranica