Najboljim natjecateljima kviza „Safety Net“ uručene nagrade

Policijska uprava splitsko-dalmatinska u suradnji s FESB-om i studentima iz udruge DUMP, izradila je preventivni projekt „Sigurnost djece na Internetu i društvenim mrežama“ koji je namijenjen učenicima i  njihovim roditeljima. Ovaj projekt provodi se od 2015.godine na razinama osnovnih škola, od 2018.godine izrađena je i napredna verzija za učenike srednjih škola, a ista je dostupna i na pametnim telefonima.
 
Sudjelujući u kvizu pod nazivom „Safety net – bitka za sigurnost“, učenici mogu provjeriti svoje znanje i međusobno se natjecati,  dok su za roditelje predviđene korisne informacije o Internetu i opasnostima koje se mogu dogoditi prilikom korištenja Interneta. Kviz i materijali nalaze na domeni svih osnovnih škola na području Grada Splita, te većine škola na području Županije. Igrajući kviz djeca i mladi uče o sigurnosti, ponašanju na Internetu, društvenim mrežama i ostalim aktualnim temama.
 
Obilježavajući Dan sigurnijeg interneta, Policijska uprava splitsko-dalmatinska u suradnji s partnerima iz FESB-a, grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije i udruge DUMP nagradila je dvoje najboljih natjecatelja kviza znanja „Safety net“(početna i napredna razina) s područja Splitsko-dalmatinske županije.
 
Matea Simić, učenica 8.razreda osnovne škole i Marin Prokić, učeniku trećeg razreda srednje škole pokazali su najbolje znanje na području Splitsko-dalmatinske županije, te su im danas u PU splitsko-dalmatinskoj uručene nagrade i to  gaming slušalice.
Nagrade su uručili Paško Ugrina, voditelj odjela prevencije i Ante Radovčić, voditelj županijskog stručnog vijeća za školske preventivne programe uz nazočnost predstavnika udruge DUMP, Vedrana Lašića i Jana Laligorić.
 
Cilj ovih aktivnosti je svakako promocija aplikacije, ali i potaknuti djecu da sudjeluju u kvizu znanja kako bi na taj način podigli razinu sigurnosti djece, te smanjili mogućnost rizičnih ponašanja djece na Internetu.
 
 

Stranica