Dovršeno kriminalističko istraživanja vezano uz kaznena djela Nedozvoljena igra na sreću


Policijski službenici Policijske postaje Sinj dovršili su kriminalistička istraživanja vezano uz kaznena djela Nedozvoljena igra na sreću.
Početkom tijekom listopada i studenog 2020.godine, policijski službenici su utvrdili da se u dva ugostiteljska objekta na području Hrvaca nezakonito nalaze aparati za igre na sreću, i to svakom ugostiteljskom objektu po pet aparat na sreću bez nadzornik markica Ministarstva financija.
Zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela aparati su oduzeti i pohranjeni u policijsku postaju, te ih je u sklopu istraživanja pregledao inspektor Ministarstva financija.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 35-godišnjakinja i  56-godišnjakinja u dva ugostiteljska objekta od točno neutvrđenog vremenskog  razdoblja, pa do listopada i studenog 2020.godine, s ciljem pribavljanja imovinske koristi, bez odobrenja nadležnog tijela, obavljale djelatnost javnog priređivanja, obavljanja ili promicanja nedozvoljenih igara na sreću, tako što su unutar prostora  ugostiteljskog objekta, a gdje to nije dozvoljeno, postavile i stavile u upotrebu automate za igru na sreću koji nisu imali nadzorne markice Ministarstva financija .

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 35-godišnjakinje i 56-godišnjakinje podnesena su kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

 

Stranica