Veleposlanik Italije u Hrvatskoj posjetio PU splitsko-dalmatinsku

Danas, 6. studenog 2020. g.  veleposlanik Talijanske Republike u Hrvatskoj NJ.E. Pierfrancesco Sacco, u pratnji generalnog  konzula Republike Italije u Rijeci  Davidea Bradanini i Majom Medić počasnom konzulicom Talijanske Republike u Splitu u  sklopu   posjeta Splitsko dalmatinskoj županiji  održao je radni sastanak s načelnikom PU splitsko -dalmatinske Draženom Vitezom.
 Veleposlanik Sacco je izrazio  zadovoljstvo posjetom, te istaknuo da je Hrvatska  zemlja u kojoj se osjeća sigurno. Zahvalio je i izrazio  zadovoljstvo postupanjem  policije vezano uz događaje u kojima su bili involvirani talijanski državljani, te istaknuo  dobru suradnja hrvatske i talijanske policije koja je  ključan element za  generalno podizanje suradnje između dvije zemlje.
Konzul Davide Bradanini je zahvalio na prijemu, za koji je istaknuo da je važan jer  je  to njegov prvi  službeni posjetu Splitu, i da su ga njegovi prethodnici upoznali s  dobrom i uspješnom suradnjom  s PU splitsko-dalmatinskom  što se nada da će se nastaviti i dalje.
Načelnik Vitez je nazočne  upoznao s radom Policijske uprave splitsko-dalmatinske i aktualnostima u radu i   istaknuo da je sigurnosna situacija dobra, te je u   bitnom izložio  podatke i događaje u kojima su sudjelovali talijanski  državljani. Također je  naveo da obzirom  na trenutnu  epidemiju koronavirusa ove godine talijanski  policajci nisu u sklopu projekta Međunarodna policijska suradnja došli u Hrvatsku, međutim izrazio je nadu da će već tijekom iduće turističke  sezone na obostrano zadovoljstvo sudjelovati  u projektu koji je dosadašnjih godina iznimno dobro prihvaćen kako od strane talijanskih turista tako i  hrvatske  i talijanske policije.

Stranica