Strani policijski službenici na otoku Braču

Strani policijski službenici iz Slovačke, Poljske i  Bosne i Hercegovine tijekom proteklog tjedna obavljali su,  uz hrvatske policijske službenike, poslove na otoku Braču. Tijekom svog boravka otoku Braču posjetili su Supetar, Sutivan i Milnu, a mjesta su obilazili vozilom mobilnog preventivnog centra policije koje sadrži svu opremu potrebnu za rad na terenu.
Strani policijski službenici tijekom boravka u gradu Supetru i mjestima na otoku Braču, susreli su se sa stranim, ali i domaćim gostima koji su rado razgovarali s policajcima, dijelili dojmove o boravku u Hrvatskoj, ali pričalo se  i o preventivnim projektima,  posebno kako tijekom godišnjeg odmora zaštiti svoju imovinu. Pet stranih policijskih službenica i službenika zajedno s hrvatskim policajcem iz Odjela prevencije izazvali su veliki  interes građana i pozitivne reakcije u svakom mjestu koje su posjetili.

Strani i domaći gosti  rado su prilazili policajcima, razgovarali s njima o različitim temama, a to je bila i odlična prilika za fotografiranje. Posebno su strani policijski službenici bili zanimljivi djeci koja  su im rado prilazila, postavljali su različita pitanja, a svi su se željeli fotografirati sa stranim policijskim službenicima za uspomenu. U Supetru su stranim policijskim službenicima prišli  dječaci koji su tijekom razgovora rekli kako žele, kada odrastu biti, vojnik i policajac i postavili su policajcima bezbroj simpatičnih pitanja. Strani policijski službenici oduševljeni su gostoprimstvom i srdačnošću domaćina u svakom mjestu u kojem su do sada bili. Neki od njih su po prvi bili na otoku Braču koji ih je osvojio svojom ljepotom već prilikom dolaska trajektom u Supetar.

Nekoliko lijepih, sunčanih, ljetnih dana na otoku Braču prošlo je za tren, a strani policijski službenici sjećat će se ovog posjeta dugo nakon povratka u svoje zemlje.
 

Stranica