Narušavanje javnog reda i mira u Splitu

O održanom vjerskom okupljanju  u nedjelju, 05. travnja, na području Sirobuje u Splitu, poslali smo izvješće Državnom inspektoratu, Stožeru civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije i Splitsko-makarskoj nadbiskupiji kako bi bili u mogućnosti poduzeti mjere iz svoje nadležnosti.  
 
Jučer, 06. travnja, oko 17 sati policijski službenici su utvrdili da je u crkvi smještenoj u  Mandićevoj ulici u Splitu započelo održavanje vjerskog okupljanja, te su osobama koje su imali namjeru sudjelovat na vjerskom okupljanu, ukazali na odredbe Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih  događaja, odnosno da je na snazi obustava vjerskih okupljanja kao  protuepidemijska mjera, nakon čega je desetak osoba odustalo od ulaska u crkvu i sudjelovanja na vjerskom okupljanju.
 
Prema prikupljenim informacijama u crkvi se nalazilo pet građana o čemu ćemo sačiniti izviješće i poslati ga Državnom inspektoratu, Stožeru civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije  i Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.
 
Oko 17:40 sati iz crkve je izašao muškarac koji je na javnom mjestu narušavao javni red i mir na način da je na naročito drzak i bezobziran način vikao i vrijeđao policijske službenike, te je na taj način ostvario obilježja prekršaja iz čl. 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira radi čega će protiv 70-godišnjeg muškarca biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom prekršajnom sudu

Stranica