Mobilni preventivni centar policije na području Grada Splita

Policijski službenici Odjela prevencije i splitskih policijskih postaja započeli su s obilascima gradskih kvartova na području Splita. Od 20.siječnja 2020.g. do danas,  mobilni preventivni centar bio je po nekoliko sati smješten na ukupno sedam lokacija, a osim centra grada bili su na području gradskih kotareva Gripe,  Spinut i Split 3.

Cilj obilaska splitskih kvartova je dodatna nazočnost i vidljivost policije na javnim mjestima, te dostupnost građanima  koji bi na ovaj način imali mogućnost neposrednog kontakta s policijskim službenicima, te dobivanje svih potrebnih informacija i savjeta vezano za sigurnost, rad policije i  samozaštito ponašanje.  U ovom kratkom vremenu stekli smo dojam kako građani rado pristupaju policajcima, zainteresirani su za rad policije, ali pažnju im privlači i specijalizirano vozilo koje nisu do sada mogli vidjeti na ulicama grada.    

Mobilni preventivni centar policije je posebno osposobljeno kombi vozilo s pripadajućom audio video, informatičkom i ostalom sadržajnom opremom koja osigurava pružanje usluga zainteresiranim građanima.

Još jednom pozivamo građane da, kada policijski službenici budu u njihovom kvartu, iskoriste mogućnost kontakta i razgovara sa specijaliziranim službenicama Odjela prevencije i službenicima  Prve i Druge policijske postaje Split,  kako bi se mogli informirati o stanju sigurnosti, o radu policije i da sa punim povjerenjem, ako to smatraju potrebnim, zatraže savjete i upute o tom kako unaprijediti samozaštitno ponašanje, osobnu sigurnosti  i kako pridonijeti sigurnosti u svojem okružju.

Nastavit ćemo i na ovaj način biti prisutni na području Grada Splita, a angažiranje mobilnog  preventivnog centra policije planiramo na području svih Gradskih kotareva i mjesnih odbora uz prethodnu najavu dolaska putem istih.       

Stranica