Angažiranje mobilnog preventivnog centra policije na području Grada Splita

Policijska uprava Splitsko-dalmatinska nastavlja pozitivnu praksu od adventskih događanja   angažiranjem mobilnog  preventivnog centra policije na području grada Splita. 
Cilj je dodatna nazočnost i vidljivost policije na javnim mjestima, te dostupnost građanima  koji bi na ovaj način imali mogućnost neposrednog kontakta s policijskim službenicima, te dobivanje svih potrebnih informacija i savjeta vezano za sigurnost, rad policije i  samozaštito ponašanje.       
Mobilni preventivni centar policije je posebno osposobljeno kombi vozilo s pripadajućom audio video, informatičkom i ostalom sadržajnom opremom koja osigurava pružanje usluga zainteresiranim građanima.  Cilj je da se kroz angažman i korištenje opreme radi na  izgradnji sigurnog okruženja, te povećanja subjektivnog osjećaja sigurnosti građana, kao i osnaživanja njihovog samo zaštitnog ponašanja.
Pozivamo građane da iskoriste mogućnost kontakta i razgovara sa specijaliziranim službenicama Odjela prevencije i službenicima  Prve i Druge policijske postaje Split, da se informiranju o sigurnosti, o radu policije i da sa punim povjerenjem, ako to smatraju potrebnim, zatraže savijete i upute o tom kako unaprijediti samo zaštitno ponašanje, osobnu sigurnosti  i kako pridonijeti sigurnosti u svojem okružju.
Angažiranje mobilnog  preventivnog centra policije biti će planirano na svim Gradskim kotlarevima i Mjesnim odborima uz prethodnu najavu dolasku putem istih.       

Stranica