U PU splitsko-dalmatinskoj održana konferencija za medije povodom zapljene veće količine droge i oružja

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29–godišnjim hrvatskim državljaninom, za kojeg je utvrđena osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.
U sklopu kriminalističkog istraživanja jučer je obavljena pretraga stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičenik, a kojom prilikom je u iznajmljenom prostoru na području Splita pronađeno 4 kg i 650 grama heroina, 625 grama kokaina, 1 kilogram i 840 grama marihuane, 133 tablete ecstasyja, 54 grama amfetamina, 3 digitalne vage za precizno mjerenje, pribor i oprema za pakiranje droge, 2 pištolja Glock i 135 komada streljiva.  
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje uvodno spomenutog kaznenog djela, te Optužni prijedlog nadležnom Općinskom prekršajnom sudu, zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Doveden je pritvorskom nadzorniku.
 

Stranica