Napad na igrače vaterpolo kluba: dovršeno kriminalističko istraživanje nad još jednom osobom

PU splitsko-dalmatinska dovršila je kriminalističko istraživanje nad ukupno četiri osobe, osumnjičene da su na štetu igrača stranog vaterpolo kluba iz mržnje počinili kaznena djela

U odnosu na nastavak kriminalističkog istraživanja događaja od 9. veljače 2019., na Obali Hrvatskog narodnog preporoda u Splitu, jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad još jednom osobom, 21-godišnjim hrvatskim državljaninom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 21-godišnjak, zajednički i prema prethodnom dogovoru s dva 25-godišnjaka i 23-godišnjakom, koji su ranije kriminalistički obrađeni i kazneno prijavljeni, 9. veljače sudjelovao u fizičkom napadu na tri strana državljanina, igrača vaterpolo kluba.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 21-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je iz mržnje počinio kaznena djela teške tjelesne ozljede u pokušaju i razbojništva.

Ranije objavljeno:

Dosadašnji rezultati istraživanja napada na strane državljane u Splitu

Priopćenje za javnost povodom kriminalističkog istraživanja napada na strane državljane u Splitu

 

Stranica