Drugaši O.Š. Marjan u posjetu PU SD

Foto: PU splitsko-dalmatinska

Danas, 4. studenog, PU splitsko-dalmatinska bila je domaćin 2.b razredu O.Š.Marjan i njihovoj učiteljici Mari Popić. Moramo priznati da su nas mali gosti oduševili programom koji su pripremili za vrijeme posjeta. Brojnim muzičkim, plesnim i recitatorskim točkama na temu policije, osnovci su razgalili brojna „tvrda“ policijska srca, tako da smo se i mi osjećali ugošćeno u tom dječjem veselju.

Kao i njihovim prijateljima iz 2.a i 2.c razreda koji su prethodna dva puta posjetili policiju, osnovcima smo se potrudili prikazati detalje policijskog rada i uobičajenog radnog dana prilikom izrade osobnih isprava i obrade kriminalističkih zbirki podataka. Naravno nismo zaboravili da ovaj uzrast upozorimo na sve opasnosti kroje krije pronalazak streljiva, odbačenih eksplozivnih sredstava, kao i upotrebe pirotehnike za vrijeme Božićnih i novogodišnjih blagdana. A oni su pred vratima… Lijepo je bilo čuti kako svi oni znaju kada treba nazvati 92, a bili su iznenađeni saznanjem da se svi pozivi na ovaj broj slijevaju u jednu prostoriju, kako kažu, puno, puno manju od njihove učionice.
Naravno da smo i 2.b zaposlili kao i njihove prethodnike: za domaći rad nam moraju nacrtati ono što ih je najviše dojmilo tijekom posjeta.
Ovim posjetom Policijska uprava splitsko-dalmatinska je zaokružila ciklus posjeta drugih razreda Osnovne škole Marjan. Međutim, suradnja nije završena. Nastojat ćemo i dalje određene segmente policijskog rada prilagoditi dobi osnovnoškolaca, te kroz prikaz takvoga rada približiti policiju učenicima, jer iskreno i nama je drago kada ih vidimo u našim redovima.

 

Stranica