Osnovci škole „Marjan“ ponovno posjetili PU SD

Foto: PU splitsko-dalmatinska

I danas, kao i prije tjedan dana, zgrada Policijske uprave splitsko-dalamatinske odzvanjala je od veselog dječjeg glasa i smijeha. U posjet upravi, ovaj put došli su, u službenim kombijima splitske Interventne jedinice policije, učenici 2.a razreda splitske Osnovne škole „Marjan“ sa učiteljicom Anom Baus i pedagogom Vrankom Perkovićem.

U auli policijske uprave policajci su bili počašćeni igrokazom, a tema je bila ono što ih najviše tišti na splitskim prometnicama – kultura vozača prema onima koji su najviše ugroženi prometom. Za uloženi trud nagrađeni su iskrenim aplauzom policije, a i građana koji su se zatekli u upravi izrađujući osobne dokumente.
Drugašići su dobili policijski domaći rad: U školi nam moraju nacrtati ono što ih je najviše dojmilo tijekom posjeta. Unaprijed moramo istaknuti da su dojmovi podijeljeni, dakle svima je bilo nešto interesantno. U skladu s tim već sada smo dobili najavu radova, netko će nacrtati opasne predmete, netko kako se policajac javlja na broj 92, netko će pak nacrtati izradu putovnica, a dio njih razmišlja nacrtati kako se „fotografira uhićeni loš barba“.

Na kraju, vjerujemo da smo i danas uspjeli u zamisli približavanja policije osnovcima, ovaj put ne u njihovim učionicama, nego u „pravoj“ policiji za vrijeme uobičajenog radnog vremena.
Kako smo prethodno naglasili, ovo je tek početak suradnje sa OŠ „Marjan“ iz koje je došla druga grupa učenika. Stoga se i dalje iskreno nadamo da će im se pridružiti i ostale osmoljetke splitsko-dalmatinske Županije.



Stranica