Omiš: "I mi smo vaši anđeli"

Foto: PU splitsko-dalmatinska

U utorak, 29. rujna, u prostorijama PP Omiš, realiziran je projekta Policijske postaje Omiš pod sloganom «I mi smo vaši anđeli» koji se održao 28. i 29.rujna 2009.godine u povodu proslave blagdana Sv. Mihovila i Dana policije. Dana 28. rujna 2009. godine u vremenu od 10,00 do 12,00 sati na platou ispred srednje škole «Jure Kaštelan» u Omišu, policijski službenici (temeljna, prometna, interventna i specijalna) su održali prezentaciju opreme, tehnike, vozila, naoružanja i dr. kojem je prisustvovalo oko 1000 građana.

Najveće zanimanje mlađe populacije bila je prezentacija simulatora vožnje i prikaz naoružanja, dok je ostalo građanstvo imalo prilike vidjeti i unutrašnjost službenih vozila, a posebnu pozornost je plijenilo službeno vozilo tzv. «Presretač» i specijalno vozilo za video nadzor, kao i prikaz rada službenog psa.

Za vrijeme održavanje prezentacije podijeljeno je šest prvih nagrada učenicima V. razreda Osnovne škole Josipa Pupačića koji su sudjelovali u kvizu poznavanja prometnih propisa koji su dodijeljeni od strane načelnika Policijske postaje Omiš Marka Muše, ravnateljice Osnovne škole «Josip Pupačić» Davorke Deur i direktora Turisitčke zajednice grada Omiša Darka Kovačića. Kao specijalni gosti Policijske postaje bili su predstavnici motorističkih klubova «Plavi vitezovi» i «Omiški gusari» koji su pozvali prisutno građanstvo na poštivanje prometnih propisa i kulturnog ponašanja.

U vremenu od 18,30 do 20,45 sati u Omišu, u prostorijama Ilirskog sjemeništa u organizaciji Policijske postaje Omiš održana je javna tribina sa temama «Djeca – žrtve nasilja u obitelji i sigurnosti djece u prometu», gdje su kao predstavnici Policijske postaje istupili Ivica Puljak pom. načelnika, Jasmim Hasuhić pom. načelnika, Sandra Kovačić policijska službenica za maljoljetničku delinkvenciju, dok su kao gosti bili prisutni dr. Tihana Barišić liječnica obiteljske medicine, dr. Mirjana Nazor .- psiholog i Sandra Mitrović Nikšić predstavnica udruge Naša djeca. Navedenom događaju bilo je prisutno oko 30- tak posjetitelja, iz različitih društveno političkih organizacija koji su dobili obavijesti o načinu prepoznavanja pojavnih oblika nasilja nad djecom i među djecom kroz različite životne primjere.

Dana 29. rujna 2009. godine, od 9 do 10 sati, u posjetu Policijskoj postaji bila su djeca – predstavnici Gradskoga vijeća, koji su kroz UNICEF-ov program - Grad Omiš, prijatelj djece, postavljali različita pitanja, a koja su se odnosila na dosadašnji rad PP Omiš kao i poduzimanje daljnjih aktivnosti u cilju sigurnog življenja prvenstveno djece, a i drugih ljudi u gradu Omišu. U prostorijama autokampa Galeb, upriličen je svečani domjenak članovima svih društveno-političkih organizacija, kojom prilikom je načelniku PP Omiš. Marku Muši, od strane Gordane Krstić, predsjednice Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata za područje Grada Omiša, Dugog Rata, Šestanovac i Zadvarja, uručila publikaciju pod nazivom Heroji ne umiru, s prikazom svih stradalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu.

            Ujedno, dana 28. i 29. rujna 2009.godine za cijelo vrijeme rada referade upravnih poslova Policijske postaje Omiš održana je izložba dječjih radova, kao nastavak projekta Policijske postaje Dan otvorenih vrata, gdje je izložbu posjetili oko 200-njak djece Dječjih vrtića grada Omiša i drugih građana.

 
 
 

Stranica