Nogometna utakmica HNK "Hajduk" - MŠK "Žilina"

Na utakmici je bilo nazočno oko 22 000 gledatelja, od čega je oko 60-ak gostujućih navijača. Prije, za vrijeme i poslije utakmice privedeno je 27 navijača, od čega 21 navijač Hajduka i 6 navijača Žiline. Ukupno je prijavljeno 24 navijača od čega je 18 navijača "Hajduka" i 6 navijača "Žiline". Prije početka utakmice, pregledom stadiona pronađene su i oduzete dvije bengalke , dok je naknadno od navijača oduzeto pet dimnih kutija, jedna teleskopska palica i više sličica sa natpisom sa uvredljivim sadržajem "ACAB".

Jučer 6. kolovoza, od 21 sat do 22.50 sati, na stadionu "Poljud" u Splitu odigrana je nogometna utakmica Europske lige između HNK "Hajduk" i MŠK "Žilina".

Na utakmici je bilo nazočno oko 22 000 gledatelja, od čega je oko 60-ak gostujućih navijača. Prije, za vrijeme i poslije utakmice privedeno je 27 navijača, od čega 21 navijač Hajduka i 6 navijača Žiline. Ukupno je prijavljeno 24 navijača od čega je 18 navijača "Hajduka" i 6 navijača "Žiline". Prije početka utakmice, pregledom stadiona pronađene su i oduzete dvije bengalke , dok je naknadno od navijača oduzeto pet  dimnih kutija, jedna teleskopska palica i više sličica sa natpisom sa uvredljivim sadržajem "ACAB".

Najveći broj počinjenih prekršaja je iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima (21 prekršaj - 16 navijača Hajduka i 5 navijača Žiline), iz Zakona  o osobnoj iskaznici (5 navijača Hajduka), četiri prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (2 navijača Hajduka i 2 navijača Žiline), te jedan prekršaj iz Zakona o oružju.

Naknadno su privedena tri navijača Hajduka zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari a u svezi s paljenjem sjedalica na stadionu.

 

Stranica