Održane edukacije učenicima osnovnih škola na sinjskom području

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Prevencija/IMG-20220325-WA0014.jpg
Kao sastavni dio niza preventivnih aktivnosti koje se provode u sklopu projektne aktivnosti  „Sigurnost u cestovnom prometu“ i „Sigurnost i samozaštitno ponašanje biciklista“ nastavljene su edukacije u područnim školama na području PU Splitsko-dalmatinske pa su na području Policijske postaje  Sinj uz  pridržavanje epidemioloških mjera zaštite od bolesti COVID-19 održane edukacije učenika od I. do IV. razreda  i to:
 
22.3.2022. u Područnoj školi Ugljane i Područnoj školi Velić, dok je 24.3.2022. provedena edukacija u OŠ „Milan Begović“ u Vrlici.  Uz djelatnika odjela prevencije  Policijske uprave splitsko dalmatinske bio je nazočan i djelatnik policijske postaje Sinj.
  
Edukacija je  interaktivnog karaktera, u trajanju od jednog školskog sata, a provedena je pod nazivom „Od kuće do škole“.  
 
Učenicima je kroz razgovor ukazano na:
 
  • pravilno kretanje kolnikom, prelazak preko kolnika na mjestima gdje ne postoje obilježeni pješački prijelazi
  • odgovorno ponašanje prilikom prijevoza u  vozilima javnog prometa,  školskim autobusima i osobnim automobilima
  • vožnju biciklom
  • korištenje mobitela prilikom sudjelovanja u prometu u svojstvu vozača bicikla, putnika  i pješaka
  • rizična ponašanja na cesti
 
Nakon edukacije učenicima je uručen prigodan „Raspored sati“ i informativni materijal „Sigurnost i samozaštitno ponašanje biciklista“.
Tijekom edukacije učenici su postavljali pitanja koja su se odnosila na problematiku sigurnog sudjelovanja u prometu na putu od kuće do škole.  Osim učenika edukaciji su bili nazočni i učitelji.
 

Stranica