Održane edukacije učenicima osnovnih škola trogirskom području

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Prevencija/trogir.jpg

U sklopu preventivnih aktivnosti „Sigurnost u cestovnom prometu“ i „Sigurnost i samozaštitno ponašanje biciklista“ provedena edukacija učenika

U sklopu preventivnih aktivnosti „Sigurnost u cestovnom prometu“ i „Sigurnost i samozaštitno ponašanje biciklista“  koje provodi Odjel prevencije  uz  pridržavanje epidemioloških mjera zaštite od bolesti COVID-19 održane su edukacije učenika I-IV. razreda osnovnih škola na području PP Trogir. Dana 10. ožujka 2022. godine u OŠ „Majstor Radovan“, te 25. ožujka 2022. godine u OŠ „Ivan Duknović“ u Marini. Uz djelatnika odjela prevencije edukaciji Policijske uprave splitsko dalmatsinske je bio nazočan i policijski službenik za prevenciju u prometu Policijske postaje Trogir.
 
Edukacija je  interaktivnog karaktera,  a provedena je u četiri tematske cjeline: 
 
  • sigurno  kretanje cestom na putu od kuće do škole (kretanje kolnikom, prijelaz preko kolnika),
  • prijevoz u vozilima javnog prometa,  školskim autobusima i osobnim automobilima,
  • sigurnost biciklista,
  • korištenje mobitela prilikom sudjelovanja u prometu u svojstvu vozača bicikla, putnika  i pješaka.
  • rizična ponašanja na cesti.
 
Istom prilikom učenicima je uručen prigodan „Raspored sati“ i informativni materijal „Sigurnost i samozaštitno ponašanje biciklista“.
 
Nakon edukacije učenici su postavljali pitanja koja su se odnosila na problematiku sigurnog sudjelovanja u prometu na putu od kuće do škole. Uz učenike  edukaciji  je bilo nazočno i nastavno osoblje osnovnih škola.

Stranica