Obilježavanje „Dana sigurnijeg interneta“

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Obilježavanja/obilježavanje dana sigurnosti interneta.jpg

Učenicima ukazano na možebitne opasnosti koje postoje prilikom korištenje internet

Dana 9. veljače 2022. godine u prostorijama ureda Druge policijske postaje u Podstrani povodom obilježavanja „Dana sigurnijeg interneta“ održana je edukacija učenika šestog razreda osnovne škole „Strožanac“ iz Podstrane.  Edukacijom su učenici upoznati sa važnošću zaštite osobnih podataka i upozoreni su na opasnosti koje se mogu pojaviti prilikom korištenja interneta i društvenih mreža.
Prlikom eudkacije učenicima je ukazano na možebitne opasnosti koje postoje prilikom korištenje interneta te su im dani slijedeći  savjeti kako prevenenirati  mogućnost postanja žrtvom internetskog nasilja:
 
  • moraju voditi računa s kim ostvaruju komunikaciju putem mobitela ili Interneta
  • ne komunicirati s nepoznatim osobama obzirom da se iste mogu lažno predstaviti
  • da prilikom komunikacije mobitelom ne pišu ništa glede čega bi se sramio/la kada bi to kasnije pročitali njihovi prijatelji iz četvrti  ili razreda
  •  ne slati nikakve fotografije koje ne bi želio/željela da se objave
  • ne ići na sastanke uživo s osobom koju su upoznali  putem mobitela, raznih chatova i blogova jer se može raditi o osobi koja nije dobronamjerna

Učenici su postavljali pitanja vezana za ovu tematiku te izrazili želju za ponovnim susretom i razgovorom na neku drugu temu koja se odnosi na njihovu osobnu sigurnost.

Stranica