Smanji brzinu i guštaj u litu: održan okrugli stol na temu sigurnosti cestovnog prometa

  • Slika /smanji brzinu i gusštaj u litu/proba 666.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Smanji brzinu i guštaj u litu

U sklopu preventivnog projekta Policijske uprave splitsko dalmatinske  „Smanji brzinu i guštaj u litu“, danas, 05. srpnja 2021.g. na Sveučilištu u Splitu održan je okrugli stol na vezano uz stanje sigurnosti prometa na cestama u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Okrugli stol otvorili su načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendići  i rektor Splitskog sveučilišta Dragan Ljutić koji su se zahvalili svima koji su osobno podržati  kampanju svjesni značaja sigurnosti okruženja u kojem žive i rade, a posebno značaja sigurnosti u prometu u kojem svakog dana sudjelujemo.
Na okruglom stol osim načelnika  PU splitsko-dalmatinske i rektora Splitskog sveučilišta sudjelovali su Siniša Mihanović, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa PU splitsko-dalmatinske, dr. Julije Meštrović, ravnatelj KBC Split, Milan Grljušić, predsjednik Općinskog prekršajnog suda u Splitu, Stanko Smodlaka, stalni sudski vještak za strojeve, cestovni promet i motorna vozila, Joze Tomaš, predsjednik HGK -Županijske komore Split, Fabijan Ruščić, voditelj Odjela  zaštite na radu i zaštite od požara u Cemex Hrvatska d.d., Ivan Kovačević,  županijski vatrogasni zapovjednik i Jozo Šitum, šef Odjela sigurnosti prometa i signalizacije u Županijskim cestama Split. Sudionici okruglog stola su održali kratko izlaganje sa osvrtom na svoj dio rada, te su iznijeli zanimljive činjenice vezane uz stanje sigurnosti u prometu, ali i posljedice prometnih nesreća.

Svatko iz svoje domene i profesionalnog iskustva, govorio je o problematici prometa i posljedicama prometnih nesreća. Pojedina izlaganja bila su popraćena izuzetno zanimljivim statističkim podacima i prezentacijom oprema, ali i prikaza teških prometnih nesreća, od kojih su neke zaista bile šokantne. Zanimljiva i sadržajna izlaganja, svakako su bila osnov za pitanja i daljnje teme vezane uz promet i stanje sigurnosti koje uvijek može biti bolje. Također, sudionici su u svojim izlaganjima predagali i konkretna unaprijeđenja u prometu, ali i nove  aktivnosti i projekte u kojima bi sudjelovale institucije čiji predstvnici su danas bili dio ovog stručnog skupa. Svakako jedan od zaključaka svih sudionika stručnog skupa kako je ova inicijativa Policijske uprave splitsko-dalmatinske hvale vrijedna i start za druge projekte i aktivnosti koje bi zajednički, u parterskoj suradnji mogli ostvariti na području Splitsko-dalmatinske županije.

Zaključak okruglog stola  je da su svi pokazatelj stanja sigurnosti u prometu na području Policijske uprave splitsko dalmatinske tijekom godina sve bolji, ali da ima mjesta za napredak, te da je on jedino moguć kroz dobru suradnju svih institucija. Svakako svi zajedno možemo i moramo u svakodnevnom radu osim temeljnih poslova, raditi zajedno na izgradnji prometne kulture.
 
I zato smanji brzinu i guštaj u litu.

Na kraju još jednom se zahvaljujemo  svim suidonicima i institucijama koji su nam pružili potporu tijekom projekta Smanji brzinu i guštaj u litu, te svim sudionicima današnjeg stručnog skupa.

Stranica